FUB-leder Einar Olav Larsen forteller om mange henvendelser fra foreldrene i forbindelse med PBL-aksjonen onsdag.
FUB-leder Einar Olav Larsen forteller om mange henvendelser fra foreldrene i forbindelse med PBL-aksjonen onsdag.

FUB reagerer: – En unødvendig belastning for foreldrene

FUB forteller at de fikk en rekke henvendelser frustrerte foreldre foran aksjonen i PBL-barnehagene. – Aksjonsformen skaper ulemper for allerede hardt pressede foreldre, mener Einar Olav Larsen.

Publisert Sist oppdatert

I forbindelse med at rundt 1000 private barnehager over hele landet stengte tidlig onsdag denne uken, kontaktet flere frustrerte foreldre FUB (Foreldreutvalget for barnehager) med spørsmål rundt den tidlige nedstengning av barnehagen. Også utvalgsmedlemmer i FUB reagerte på aksjonsformen, skriver utvalget i en pressemelding.

Der er de ulike henvendelsene fra foreldrene listet opp. De handlet om blant annet at:

  • Informasjonen kom på kort varsel, og at foreldrene ikke var forelagt noe alternativ til nedstengningen.
  • Foreldre lurer på om man har krav på økonomisk kompensasjon fra barnehagen.
  • Foreldre føler at barnehagen skyver barn og foresatte foran seg, og lurer på om denne aksjonen er brudd på lovverket.
  • Enkelte barnehager har allerede hatt redusert åpningstid i høst, grunnet sykdom i bemanning. Foreldre har ikke flere sykedager igjen å ta av.
  • Aksjonsformen er feil, etter den høsten vi foreldre har hatt.

I pressemeldingen kommer det videre fram at administrasjonen i FUB kontaktet administrasjonen i PBL for å høre om man vurderte hvorvidt aksjonsformen var lovlig, og for å høre alternativene til foreldre som IKKE kunne hente tidlig i barnehagen.

Disse spørsmålene har direktør for arbeidsgiverforeningen i PBL, Espen Rokkan, svart på i en tidligere artikkel på barnehage.no.

FUB har også vært i kontakt med PBL-direktør Anne Lindboe for å utrykke bekymring for det de mener er en unødvendig belastning og ulempe for foreldrene.

PBL-lederen understreker ifølge pressemeldingen at dette er en aksjonsform med fokus på foreldreinvolvering. FUB-leder Einar Olav Larsen kunne imidlertid ønsket seg at foreldrene i de over 2000 barnehagene var mer involvert før aksjonsformen ble vedtatt, sier han.

– Det har vært en tøff høst for barn, foreldre og ansatte. Når vi vet hvor hardt foreldrene allerede er rammet synes vi i FUB at det er unødvendig å aksjonere på denne måten, sier han.

Powered by Labrador CMS