ÅRETS BARNEHAGE 2021

Nordlys barnehage er nominert til Årets barnehage 2021.
Nordlys barnehage er nominert til Årets barnehage 2021.

Finalist 4: – Mye humor og glede

– Veldig stort, sier Cecilie C. Brinchmann om at Nordlys barnehage i Vågan er en av fem finalister som kan bli kåret til Årets barnehage.

Publisert Sist oppdatert

«Grunn nr. 1 er rett og slett at dette er verdens beste barnehage. Det er selvsagt også mange formelle grunner. Barnehagen har et godt tilbud til barn og foreldre, et fint mangfold og fokus på gode ting.

(…) Barnehagen verdsetter helt tydelig barns medbestemmelse, og arbeider mye med å få alle med på laget. Det er aldri noen tvil om hva tema i barnehagen er. Ledelsen og de ansatte har tydelig og direkte kommunikasjon med hjemmet, og fremstår som unisone og glade i jobben sin.

(…) Barnehagen er også i nærmiljøet respektert og tenkt godt om. En trygg plass for barna. Fra Nordlys Barnehage kommer det robuste og glade barn.»

Slik beskrives barnehagen av forelderen som har nominert dem til prisen.

– Hva var den første reaksjonen da dere fikk vite at dere var en av finalistene?

– Først fikk vi vite at vi var nominert. For oss var det veldig stort. Så fikk vi plutselig en telefon om at vi var en av finalistene. Da ble vi veldig rørt og glade. Det er utrolig artig å være med på denne listen som eneste barnehage fra Nord-Norge i år. Samtidig vil jeg understreke at det ligger et fantastisk godt arbeid av de ansatte bak dette, som virkelig gjør at de fortjener denne finaleplassen. Vi er veldig takknemlige, sier Cecilie C. Brinchmann. I tillegg til å være daglig leder eier hun barnehagen sammen med Trude H. Esperø.

Gjorde klubbhus om til barnehage

Nordlys barnehage ligger i Vågan kommune i Lofoten, med hav, skog og fjell like i nærheten.

I dag går det 29 barn fordelt på tre aldersinndelte grupper i barnehagen, som har ti ansatte.

– Vi startet opp i 2007. Da overtok vi førsteetasjen i klubbhuset til Kabelvåg idrettslag og gjorde lokalet om til en barnehage, forteller den daglige lederen.

– Hva er det som gjør dere til en god barnehage?

– Vi er en liten barnehage med en tydelig pedagogisk plattform som blant annet viser seg i felles verdier og strategier. Vi ønsker at barna skal være like trygge på oss alle og at de vet at det ikke spiller noen rolle hvem de går til. De skal føle at de blir like godt ivaretatt uansett. Dette er noe vi har jobbet med hele veien, sier Brinchmann.

– Vi har også fått tilbakemelding fra folk som kommer hit om at de kjenner at det er godt å være her. De kjenner det på klimaet med en gang de åpner døren til barnehagen. Det er god stemning på huset, mye humor og mye glede, og det smitter over på barna og foreldrene.

Årets barnehage 2021

Målet med prisen Årets barnehage 2021 er å løfte frem det gode arbeidet som gjøres i barnehagene.

Styret i PBL, som er jury for kåringen, har satt følgende kriterier for at kandidatene skal kunne vinne prisen Årets barnehage 2021:

  • Et basistilbud med høy kvalitet
  • En klar og tydelig pedagogisk profil
  • En god og tydelig ledelse
  • Tilfredse foreldre
  • Prosjekt(er) som har vært utviklende og nytenkende
  • Et godt arbeidsmiljø i barnehagen
  • Lavt sykefravær over tid
  • Et godt omdømme

I tillegg kan leserne stemme på sin favoritt. Avstemningen er åpen fram til 22. august.

Her kan du stemme på din favoritt.

God grunnmur

– Hva mener du er barnehagens viktigste oppgave?

– Vi skal sørge for at barna har det så optimalt bra som de kan ha det. Vi skal se alle barna ut ifra den de er, være til stede for dem, ta dem på alvor, motivere og inspirere dem til å ta vare på hverandre og hjelpe dem til å etablere gode vennskap. Vi skal være bevisste på at vi er gode rollemodeller.

– Jeg mener også at det er svært viktig å ivareta alle grupper som har tilhørighet til barnehagen. Alle skal føle seg trygge. Da er vi nødt til å begynne med oss selv – personalet – og sørge for at vi alle trives, har god tilhørighet og dermed kan frigjøre vår energi slik at vi virkelig kan være til stede for barna og foreldrene når vi er på jobb, sier Brinchmann.

– Hva ønsker du at barna skal ta med seg videre fra barnehagen når de begynner på skolen?

– Vårt hovedmål er å hjelpe og støtte barna i deres utvikling mot å bli trygge og glade barn med tro på seg selv. Vi voksne støtter, motiverer og heier på barna slik at de kjenner at de er gode nok og at alle er like verdifulle.

– Vi jobber hele tiden for at barna skal få med seg best mulig bagasje når de skal videre ut i samfunnet. Barnehagen er grunnmuren der grunnlaget legges, så den må være god, sier Brinchmann.

Her er de fem finalistene i «Årets barnehage 2021»:

Du kan stemme på din favoritt her.

Barnehage.no vil fra mandag til fredag denne uken presentere alle kandidatene i egne intervjuer. Fredag kan du lese om Strand barnehage.

Powered by Labrador CMS