Årets barnehage 2021

NLM barnehagene AS, avd. Tryggheim barnehage, Ålesund er nominert til Årets barnehage 2021
NLM barnehagene AS, avd. Tryggheim barnehage, Ålesund er nominert til Årets barnehage 2021

Finalist 2: – Kreative ansatte som stadig finner på det lille ekstra

– Vi er veldig glade, stolte og ydmyke. Det sier Solveig Hellevik Eide om at NLM barnehagene AS, avd. Tryggheim barnehage i Ålesund er en av fem finalister som kan stikke av med utmerkelsen Årets barnehage 2021.

Publisert Sist oppdatert

«De er utrolig flinke til å se hvert enkelt barn, bygge dem opp og få dem til å se på seg selv som unike slik de faktisk er. Det er god variasjon i innhold, god kommunikasjon og de jobber hele tiden for å bli bedre for våre barns skyld.

(…) Det pedagogiske tilbudet er godt, med høy kvalitet som er tilpasset ulike fokusområder fra kommunen og temaer barnehagen selv har satt. Barnehagen er også ekstremt dyktig på tilpasset opplegg til de som trenger det.»

Det skriver forelderen som har nominert barnehagen til prisen.

– Hva var den første reaksjonen da dere fikk vite om nominasjonen?

– Vi ble veldig rørt, glade og stolte. Det er alltid godt å få en bekreftelse på at vi gjør noe bra. Man blir også ydmyk, for vi er jo en vanlig barnehage som egentlig bare gjør det vi skal, sier daglig leder Solveig Hellevik Eide. Hun legger til at barnehagen har et dyktig og kreativt personale som stadig finner på det lille ekstra.

Fire avdelinger

Tryggheim barnehage, Ålesund ble stiftet i 1977. I dag går det 61 barn fordelt på to småbarnsavdelinger og to storbarnsavdelinger i barnehagen.

– Vi ligger rett ved siden av en barneskole. Denne nærheten gir en ekstra trygghet for barna i overgangen til skolen. Vi bruker skolens gymsal og av og til uteområdene deres. Vi har også kort vei til både skog, sjø og bibliotek forteller den daglige lederen.

Barnehagen er eid og driftet av Norsk Luthersk Misjonssamband og har utvidet kristen formålsparagraf.

– Det betyr at vi legger de kristne verdiene til grunn for arbeidet vårt, forteller Eide.

– Stabilt personale

– Hva er det som gjør dere til en god barnehage?

– Vi har et stabilt og dedikert personale. Det er viktig, sier Eide.

– Vi har høy trivsel i personalgruppa, noe som gir stabilitet og igjen skaper en oversiktlig situasjon for barn, ansatte og foreldre. Grunnmuren vår er at vi skal være snille med hverandre, hjelpe og vise omsorg. Vi er opptatt av å møte alle som kommer inn i barnehagen på en god og varm måte, enten det er barn, foreldre, personer som skal levere varer, rengjøre eller gjøre andre oppgaver. Vi har også et godt samarbeid med foreldregruppen. Vi har mange foreldre som fremsnakker oss til naboer og venner, forteller hun.

Årets barnehage 2021

Målet med prisen Årets barnehage 2021 er å løfte frem det gode arbeidet som gjøres i barnehagene.

Styret i PBL, som er jury for kåringen, har satt følgende kriterier for at kandidatene skal kunne vinne prisen Årets barnehage 2021:

  • Et basistilbud med høy kvalitet
  • En klar og tydelig pedagogisk profil
  • En god og tydelig ledelse
  • Tilfredse foreldre
  • Prosjekt(er) som har vært utviklende og nytenkende
  • Et godt arbeidsmiljø i barnehagen
  • Lavt sykefravær over tid
  • Et godt omdømme

I tillegg kan leserne stemme på sin favoritt. Avstemningen er åpen fram til 22. august.

Her kan du stemme på din favoritt.

Gode opplevelser

– Hva mener du er barnehagens viktigste oppgave?

– Det er å gi barna en god og trygg hverdag når foreldrene er på jobb. Vi skal formidle gode verdier, gi omsorg og skape gode og forutsigbare dager, sier Eide.

– I vår barnehage skal barna få oppleve ubetinget kjærlighet og alle skal bli møtt med respekt og toleranse. Vi er stolt av å være en barnehage som bygger på et kristent verdigrunnlag.

– Hva ønsker du at barna skal ta med seg videre fra barnehagen når de begynner på skolen?

– Visjonen vår er: «Sammen om å sette verdifulle spor». Det handler om at vi skal sette verdifulle spor i barna, for eksempel gjennom å formidle gode verdier. Det handler også om at barna skal bli trygge på seg selv og kjenne at de er unike, verdifulle og at de har en egenverdi. Vi ønsker at de skal kunne ta med seg dette inn i skolehverdagen, og vi håper at sporene vi setter skal leve videre i dem og kanskje også i andre.

– Vi ønsker også at de skal huske fine ting vi gjorde sammen, gode opplevelser, kjekke turer og et personale som var til stede for dem, sier Eide.

Her er de fem finalistene i «Årets barnehage 2021»:

Du kan stemme på din favoritt her.

Barnehage.no vil fra mandag til fredag denne uken presentere alle kandidatene i egne intervjuer. Onsdag kan du lese om Nordbygdene bondegårdsbarnehage.

Powered by Labrador CMS