Klepp kommune. Ringen markerer området hvor de to barnehagene brant.
Klepp kommune. Ringen markerer området hvor de to barnehagene brant.

Barnehagen brant ned. Nå kan den bli kommunal

Den første helga i det nye året brant Markå barnehage i Klepp kommune ned til grunnen.

Publisert

Arbeidet med å bygge den opp igjen, er allerede i gang. Nå har kommunedirektør Torild Lende Fjermestad bedt kommunestyret i Klepp om fullmakt til å gå i forhandlinger med Markå barnehage om en mulig overtakelse, skriver Jærbladet (krever abonnement).

Det har gått en måned siden barnehagen brant ned, og sist Jærbladet snakket med politiet om saken, hadde de fortsatt ikke funnet svar, utover at de sannsynligvis er påsatt. De 57 barna har inntil videre tilhold i leide lokaler tilhørende nedlagte Tu barnehage.

Markå barnehage er foreldreeid, og i et årsmøte sist uke fikk daglig leder i barnehagen grønt lys til å starte en dialog med kommunen.

Brannen i Klepp er en av tre alvorlige branner på kort tid ulike steder i landet som politiet mener er påsatt. Kongsvik barnehage i Tjeldsund kommune brant ned til grunnen 26. desember, og her skal barn i så ung alder at de ikke kan holdes strafferettslig ansvarlig ha erkjent å ha tent på ved et uhell under lek, ifølge Bladet Vesterålen. Etter at Barnas Hage i Ålesund ble totalskadd 16. desember ble to mindreårige pågrepet, mistenkt for å stå bak. De erkjente ikke å ha gjort det, ifølge NRK.

7. januar ble det meldt om brann i Markå Barnehage og Lyngmarka barnehage som ligger nær hverandre i Klepp. Førstnevnte sto altså ikke til å redde. Politiet har bedt publikum om tips, men fortsatt ikke funnet svar ut over at brannene sannsynligvis er påsatt, skriver Jærbladet.

Kommunale Lyngmarkå barnehage er i kontakt med forsikringsselskap for skadene på skuret utenfor barnehagen, ifølge samme avis.

Powered by Labrador CMS