Flammene sto ut av bygningen natt til fredag, og da brannmannskapene fikk slokket fredag morgen, hadde barnehagen fått store skader.
Flammene sto ut av bygningen natt til fredag, og da brannmannskapene fikk slokket fredag morgen, hadde barnehagen fått store skader.

To mindreårige pågrepet: – Helt forferdelig at barnehagen vår har brent ned

Politiet har pågrepet to ungdommer som de mistenker for å stå bak brannen i Barnas Hage i Ålesund.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg tenker det er helt forferdelig at barnehagen vår har brent ned, og så tenker jeg at politiet må ta seg av etterforskningen. Det er utenfor vårt felt, sier styrer Solgerd Hjelle Laugen til Barnehage.no fredag ettermiddag.

Natt til fredag sto flammene ut av bygningen.

Så arbeidsplassen brenne

Laugen forteller at hun ble oppringt av en representant fra nødetatene da hun lå og sov, med beskjed om brannen, og at hun var på stedet ikke lenge etter.

– Det var grusomt å se arbeidsplassen bli borte, og der alle barna skulle hatt nissefest i dag, sier styreren, tydelig preget av det som har skjedd.

Barnas Hage Larsgården opplyser på egne nettsider at de har fire avdelinger, ansatte fordelt på 20 årsverk og plass til 76 barn.

– Vi har et verktøy som vi kommuniserer ut til foreldre med, så de får siste info hele tiden. De ansatte har vi også kommunisert med, sier Laugen om den praktiske håndteringen fra barnehagens side.

Møtte ansatte og styre

Fredag klokken 12 var det informasjonsmøte for ansatte, og Laugen satt sammen med styret i den foreldreide andelsbarnehagen.

– Vi sitter sammen og prøver å finne ut hva vi skal gjøre. Vi vet ikke ennå, men vi har fantastisk god hjelp fra et godt styre.

Hva som blir løsningen for barna neste uke er med andre ord ikke klart. Det er også vanskelig å si noe nøyaktig om skadeomfanget per nå.

– En avdeling har brent helt ned, ellers vet vi ikke så mye ennå, sier Laugen.

Brannen ble varslet ved 01.30-tiden natt til fredag, og meldt slokket ved 7-tiden fredag morgen, ifølge politiet.

Ungdommer pågrepet

Fredag formiddag meldte NRK at politiet hadde pågrepet to ungdommer som de mistenker for å stå bak.

– Vi mistenker at brannen er påsatt og at de står bak, sier politiadvokat Mathias Häber til kanalen.

De to mindreårige har vært i avhør og barnevernet er koblet inn og tar videre oppfølging, opplyses det. Axel Lange, som er forsvarer for en av ungdommene, sier at begge nekter for å ha hatt noe med brannen å gjøre.

– De innrømmer at de har vært på området, men ikke at de har noe med brannstiftingen å gjøre, sier Lange til NRK.

Powered by Labrador CMS