Barnehage fikk store skader i brann: – Flammene sto ut av bygningen

Deler av bygningene til Barnas hage i Ålesund ble natt til fredag totalskadd i brann.

Publisert Sist oppdatert

Oppdatering: Fredag formiddag melder NRK at to mindreårige er pågrepet, mistenkt for å ha stått bak brannen. Ungdommene skal ikke ha erkjent forholdet, og barnevernet er koblet inn for videre oppfølging.

Brannen ble meldt like etter klokken 1.30 natt til fredag. Ifølge politiets operasjonssentral, var det observert åpne flammer fra tak i barnehagen.

Det skal ha vært naboer som hørte brannalarmen i barnehagen som meldte fra.

Kort tid etter ble det konstatert at barnehagen var i full fyr.

– Flammene sto ut av bygningen da vi kom fram. Og vi måtte gjøre en heftig innsats under vanskelige forhold. Det var mye snø som gjorde tilkomsten litt vanskelig. Men vi klarte å hindre brannen i å spre seg ytterligere, sier innsatsleder i brannvesenet i Ålesund, Gisle Skrede, til NRK.

Politiet gikk i gang med sporsikring, rundspørring og andre undersøkelser for å sikre videre etterforskning.

Først etter klokken 7 fredag morgen, ble det meldt at brannen var slukket.

– Det er særlig den eldre delen av bygningsmassen som er totalskadd, sier operasjonsleder Sindre Molnes i Møre og Romsdal politidistrikt til NRK.

Politiet opplyser til kanalen at de ikke kan si noe om brannårsaken nå, men sier de holder alle muligheter åpne:

– Vi har noen spor å arbeide ut fra. Vi har tatt avhør på stedet og vi har gjort en delvis rundspørring blant naboene. Så blir det undersøkelser på branntomta straks det er mulig, sier Molnes.

Barnas Hage Larsgården ligger sentralt til i Ålesund kommune, like ved Larsgården skole. Det er en privat fireavdelings barnehage med nærmere 80 barn.

Powered by Labrador CMS