Kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) har bedt Udir endre forskriften til barnehageloven for å sikre alle barnehager en stedlig leder.
Kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) har bedt Udir endre forskriften til barnehageloven for å sikre alle barnehager en stedlig leder.

Vil ha én leder i hver barnehage

Regjeringen vil tydeliggjøre krav om stedlig leder i forskriften til barnehageloven.

Publisert Sist oppdatert

Kunnskapsministeren har bedt Udir foreslå ny ordlyd i forskriften til barnehageloven for å sikre alle barnehager en stedlig leder, skriver Utdanningsnytt.

– Barnehagene trenger kompetent personell i alle ledd. Vi trenger nok pedagoger, fagarbeidere og ledere som sammen kan sørge for god pedagogisk drift og forsvarlig bemanning. Det skal være godt å gå i barnehagen, og det skal være godt å jobbe der, sier kunnskapsminister Tonje Brenna til Utdanningsnytt.

Dermed følger regjeringen opp Hurdalsplattformen, der regjeringen lover å «stille krav til vikarbruk, krav til stedlig leder og gjennomgå oppgaver som tar ansatte bort fra barna».

– Det løftet følger vi nå opp. Jeg har gitt Utdanningsdirektoratet i oppgave å utrede og sende på høring et forslag til ny forskriftsbestemmelse om krav til stedlig leder, sier Brenna, og fortsetter:

– Barnehagene har fått stadig flere oppgaver og lovkrav de må følge. God ledelse er viktig for å sikre kvalitet i det arbeidet. Barnehagestrukturen har også endret seg, derfor er det viktig at kravet om stedlig leder tydeliggjøres i forskriften til barnehageloven.

Powered by Labrador CMS