Karita Bekkemellem er direktør i NHO Geneo, og merker seg at foreldrene i de private barnehagene er mer fornøyd med tilbudet enn i de kommunale.

Foreldre mest fornøyde med private barnehager: – På tide å trekke i nødbremsen

Karita Bekkemellem mener funnene i årets foreldreundersøkelse bør få regjeringen til å trekke i nødbremsen for den planlagte reverseringen av barnehageforliket.

Publisert

Bekkemellem er administrerende direktør i NHO Geneo, som blant annet representerer barnehagene. Hun har merket seg at - i år igjen - er det foreldrene i de private barnehagene som er mest fornøyd med barnehagen. På lista over barnehagene som har fått toppscore på den totale tilfredsheten med barnehagen, står 273 private og 58 kommunale. 

Foreldre med barn i private barnehager er blant annet mer fornøyde med barnehagens rammebetingelser, som lokaler, leker, utstyr og bemanningstetthet - og særlig når det kommer til mattilbudet er det merkbar forskjell

De private barnehagene scorer aller høyest på spørsmål om barnets trivsel og barnets utvikling, med en poengscore på 4,8 på om barn trives i barnehagen og en poengscore på 4,7 på hvordan barnet utvikler seg i barnehagen.

– Foreldreundersøkelsen bekrefter nok en gang hvilken suksess den norske barnehagemodellen har vært. Foreldre er godt fornøyde med tilbudet de får. Derfor er det urovekkende at regjeringen har startet reversering av barnehageforliket med deres forslag til endring i barnehageloven, sier Bekkemellem i en pressemelding.

Hun viser til regjeringens forslag til endringer i barnehageloven, og sier det er på høy tid å trekke i nødbremsen: 

– Dersom dette skulle få gjennomslag, er det de største endringene vi har sett i barnehageloven de siste 20 årene. Foreldreundersøkelsen bekrefter på mange måter at barnehageforliket har vært en stor suksess. Det er på tide at regjeringen trekker i nødbremsen for de planlagte endringene.

Powered by Labrador CMS