Evgeny Grigoriev og sønnen Edvard (2) slipper likevel å tilbringe svært mye tid på ferga.
Evgeny Grigoriev og sønnen Edvard (2) slipper likevel å tilbringe svært mye tid på ferga.

Når kommunen legger ned barnehagen, får Edvard (2) mer enn to timer reisetid hver dag

Mamma har ikke førerkort. Pappa må slutte i jobben.

Publisert Sist oppdatert

Til høsten skal Tromsø kommune legge ned barnehagen på Vengsøy.

For pappaen til Edvard Grigoriev (2) vil dette innebære fire timer med reise med ferge og bil mellom hjem, jobb og barnehage hver eneste dag.

Dette skriver Nordlys.

Toåringen selv vil risikere godt over to timers reise hver dag hvis han begynner i barnehagen på slettaelva.

– Må slutte eller flytte

– Ved å legge ned barnehagen legger kommunen opp til fraflytting fra Vengsøy. Det går ikke an å bo her, frakte barnet sitt til Slettaelva barnehage hver dag for så å returnere til Vengsøya. Det tar fire timer, og jeg får bare jobbet to- tre timer før jeg må tilbake for å hente Edvard, sier pappa Evgeny Grigoriev til avisa.

Kona har ikke førerkort. Skal de bli boende på øya og ha Edvard i barnehage, ser Evgeny ingen annen utvei enn å slutte i jobben.

– For få barn

Grunnen til at Tromsø kommune legger ned barnehagen er at den ifølge kommunens tall kun vil bestå av to barn med 40 prosent plass hver fra i august 2017.

I vedtektene for Tromsø kommune heter det at "dersom det totale barnetallet i barnehagen blir lavere enn 3 barn, legges barnehagen ned ved årsskifte eller barnehageårets slutt".

Direktør for utdanning i Tromsø kommune, Kari Henriksen, har i en tidligere artikkel i Nordlys avvist at vedtaket om å stenge barnehagen er ulovlig.

– Kommunen har plikt til å gi rettighetsbarn plass i en barnehage i kommunen, men rettigheten er ikke knyttet til hvor man bor, sa Henriksen til Nordlys 14. februar.

Powered by Labrador CMS