Populær stemme: Barnehagelærer Stian Pedersens kronikker om barn blir svært godt mottatt. Her er han på jobb, med to toåringer i Trollskogen barnehage.
Populær stemme: Barnehagelærer Stian Pedersens kronikker om barn blir svært godt mottatt. Her er han på jobb, med to toåringer i Trollskogen barnehage.

Her er de mest populære sakene på barnehage.no i januar

Stille bønn fra en toåring mest lest.

Publisert Sist oppdatert

«Hei. Jeg er to år og jeg har akkurat startet på den lange reisen kalt livet. Jeg trenger deg. Du som er sammen med meg når mamma og pappa er på sine jobber.»

Slik åpner pedagogisk leder Stian Pedersen i Trollskogen barnehage innlegget som ble den mest leste saken på barnehage.no i januar.

– Jeg har alltid sett at spesielt toåringene blir misforstått i hverdagen, og at de bærer på mye frustrasjon fordi de ikke blir forstått. De forstår veldig mye selv, og har stor begrepsforståelse, men klarer ikke å uttrykke det selv, sier Pedersen om motivasjonen for at han skrev innlegget.

Les hele innlegget: En stille bønn fra en toåring

Merkedag

Det kan også se ut som det bør bli innført flere merkedager i barnehagen. Daglig leder Susanne Johansen i Grønnåsen barnehage i Bodø tror ikke det er mulig å komme i mål med merking av klær, og har erkjent at barna alltid vil ha med klær som ikke er merket.

Hennes enkle råd til merking av klær ble også svært populær. Så da er det kanskje et lite håp?

Les hele saken: Slik ønsker barnehagen at du skal merke barnas klær

Leverer syke barn

I januar i fjor gjorde barnehage.no en undersøkelse som viste at foreldre ikke er flinke til å holde barna hjemme i 48 timer etter omgangssyke og diaré. Fire prosent av foreldrene innrømmet i undersøkelse at de har gitt barnet febernedsettende medisin for at det skulle bli friskt nok til å gå i barnehagen.

Artikkelen våknet til live igjen på sosiale medier, og ble en godt lest sak også i januar 2015.

Les hele saken: Leverer syke barn i barnehagen

Her er resten av topp 10-listen:

Barn som sover ute i barnehagen unngår smitte

Dette er det tilbudet vi kan gi med de ressursene vi har

Kartlegging av barn er krenkende

Gucci-barna inntar barnehagene

Bygger trygge toddlere i små grupper

Lettere å være syk dersom arbeidet krever for mye

Her er de beste vinterdressene

Powered by Labrador CMS