Hønefoss barnehage er plaget med destruktive hendelser på uteområdet utenfor barnehagens åpningstid.
Hønefoss barnehage er plaget med destruktive hendelser på uteområdet utenfor barnehagens åpningstid.

Innfører kameraovervåkning i barnehagen

Mener tiltaket er nødvendig etter funn av sprøytespisser og rester av narkotika.

Publisert

I nær framtid settes det opp overvåkningskamera på uteområdet til Hønefoss barnehage. Det skriver Ringerikes Blad (krever innlogging).

- Det er av sikkerhetsmessige årsaker for barn og ansatte. Det er en del destruktive hendelser på uteområdet utenfor barnehagens åpningstid. Vi har funnet brukte sprøytespisser, rester av narkotika og det hender dessverre at utelampene knuses og at det ligger glasskår her, sier styrer Heidi Aareskjold Fredriksen til avisa.

Hun understreker at det har vært få tilfeller av sprøytespisser og rester av narkotika, men svarer i utgangspunktet ja på spørsmål om de er bekymret for barnas sikkerhet.

Barnehagen har rutiner for å redusere risiko. Hver morgen går en ansatt en runde på hele uteområdet og sjekker nøye om det ligger noen ting der som kan være farlig for barna. Det er også vektere innom barnehagen på kvelds- og nattetid og i helgene.

Nå blir det også satt opp kameraovervåkning, etter vedtak i kommunestyret. Beslutningen er i tråd med hva kommunalsjef for familie og velferd i Ringerike, Marianne Mortensen, har argumentert for.

Sp, Rødt, SV og MDG stemte imot. De øvrige partiene stemte for.

- Alle er vi opptatt av personvernhensyn og det prinsipielle. Her er det et viktig hensyn å ta til barn og ansatte. Hva om vi får en skade på et barn som stikker seg på en sprøytespiss? Det kan vi ikke ha en prinsipiell diskusjon på, sier varaordfører Dag E. Henaug (H) – ifølge Ringerikes Blad, som presiserer at kameraene ikke skal brukes til å overvåke barn, ansatte eller foreldre i barnehagen.

Powered by Labrador CMS