Barnehageansatt siktet for overgrep - tok over en måned før foreldrene fikk beskjed

En ansatt i en barnehage i Oslo er siktet for overgrep mot et barn i skolealder.

Publisert

Det kommer fram i en sak i Nettavisen.

Mannen, som jobber i en barnehage i Oslo øst, ble siktet for overgrep i midten av september, og satt fire uker i varetekt i en innledende fase av etterforskningen.

Foreldrene i barnehagen fikk ikke vite om siktelsen før 25. oktober, en drøy måned etterpå, ifølge avisen.

– Ansettelsesforholdet ble suspendert med en gang. Foreldrene ble informert mandag denne uken. I slike saker følger vi de rådene vi får fra politiet, det er den eneste rettesnoren vi har da, sier avdelingsdirektøren i oppvekstavdelingen i den aktuelle bydelen til Nettavisen, og understreker samtidig at det ikke er kommet fram opplysninger om at barn i barnehagen er utsatt for overgrep. Barnet vedkommende skal ha forgrepet seg mot er i tidlig skolealder.

Avdelingsdirektøren sier foreldre og ansatte i barnehagen blir tatt hånd om i henhold til kommunens rutiner for slike saker. Inger Skjeppe Salberg er politiadvokat i Øst politidistrikt, som etterforsker den overgrepssiktede barnehageansatte. Hun har ikke opplysninger om at overgrep skal ha skjedd i barnehagen, og har heller ikke avdekket andre straffbare forhold i etterforskningen, forteller hun.

Forsvarer for mannen er advokat Harald Otterstad. Han sier klienten er sjokkert over beskyldningene som har kommet.

– Han erkjenner på ingen måte straffskyld og er preget av beskyldningene mot ham. Han har vært ute av varetekt i en ukes tid og har fått støtte fra mange hold, sier Otterstad til Nettavisen.

Powered by Labrador CMS