Hold barnet hjemme: Dersom barnet ditt får omgangssyke skal du holde det hjemme i 48 timer etter at det er symptomfritt.
Hold barnet hjemme: Dersom barnet ditt får omgangssyke skal du holde det hjemme i 48 timer etter at det er symptomfritt.

Seks av åtte barn på småbarnsavdeling ble syke - nå stenger barnehagen

Barnehage i Bodø stenges i morgen etter mistanke om utbrudd av Norovirus. Også to av de ansatte ble syke.

Publisert

Gjæran barnehage avdeling Osphaugen på Mørkved i Bodø holder stengt fredag. Dette etter mistanke om utbrudd av Norovirus, skriver Bodø kommune i en pressemelding.

Barnehagen skal nedvaskes og desinfiseres og åpner igjen som normalt mandag morgen.

– Det er totalt åtte barn på småbarnsavdelingen. Seks barn og to ansatte ved avdelingen er blitt syke, med oppkast og diaré, sier styrer Eva Kristin Jakobsen i barnehagen.

Smittevernoverlege Kai Brynjar Hagen i Bodø kommune har oppfordret barnehagen om å stenge for nedvasking og desinfisering.

– Alt tyder på at det er et Norovirus. Men for sikkerhets skyld er det tatt prøver, som nå blir analysert, sier han til kommunens hjemmeside.

– Hvis man har magesjau med Norovirus skal man være borte fra jobb og barnehage i 48 timer etter at du er symptomfri. Dette er fast prosedyre, opplyser smittevernoverlegen, og legger til at god håndhygiene er det viktigste tiltaket for å unngå smittespredning.

Powered by Labrador CMS