Barnehage i Bodø holder stengt fredag etter mistanke om utbrudd av NORO-virus.
Barnehage i Bodø holder stengt fredag etter mistanke om utbrudd av NORO-virus.

Nok en barnehage må holde stengt etter mistanke om utbrudd av norovirus

Nå skal barnehagen vaskes ned og alt av leker og utstyr skal rengjøres.

Publisert

Mørkvedmarka barnehage i Bodø holder stengt fredag 6. desember, etter mistanke om utbrudd av norovirus. Det opplyser Bodø kommune på sin hjemmeside.

– Det er i samråd med smittevernoverlegen i kommunen bestemt at vi holder stengt på fredag. Foreldre og foresatte har allerede fått beskjed om dette, sier styrer Anna Sofie Lorentzen ved Mørkvedmarka barnehage til kommunens hjemmeside.

20 av til sammen 60 barn i barnehagen, samt seks ansatte, er eller har vært syke med omgangssyke, ifølge styreren.

Nå skal barnehagen vaskes ned og alt av leker og utstyr skal rengjøres. Barnehagen åpner som normalt igjen mandag morgen.

Fredag i forrige uke måtte Gjæran barnehage avdeling Osphaugen på Mørkved i Bodø holde stengt. Også det på grunn av mistanke om utbrudd av norovirus.

Smittevernoverlege Kai Brynjar Hagen sier det nå er viktig at alle ansatte og foresatte informeres om de hygieniske forholdsregler som må tas.

– Dette gjelder spesielt god håndhygiene, som er det viktigste tiltaket for å unngå smittespredning, sier Hagen, til kommunens hjemmeside.

Han minner om at det også er viktig å overholde regelen om å være symptomfri i 48 timer, før man er tilbake i barnehagen.

Powered by Labrador CMS