Debattinnlegget til Lisbeth Helen Høvig Ruus kom høyest på lista av sakene som ikke omhandlet koronapandemien.
Debattinnlegget til Lisbeth Helen Høvig Ruus kom høyest på lista av sakene som ikke omhandlet koronapandemien.

Veiledere, debattinnlegg og foreldrebetaling – disse sakene ble mest lest i mai

Nye smittevernveiledere, koronasmitte og tanker om misbruk av makt og tvang. Dette er bare noen av sakene som har blitt mest lest i mai.

Publisert

Her er de ti mest leste sakene på barnehage.no i mai.

1. Ny smittevernleder åpner for større kohorter

7. mai lanserte myndighetene en ny smittevernveileder som åpnet for å ha flere barn i hver kohort. Vi gjør oppmerksom på at smittevernveilederen er oppdatert etter at denne saken ble publisert. Saken om den oppdaterte smittevernveilederen som ble publisert 29. mai kan du lese her.

2. Tre ansatte med koronasmitte - stengte barnehagen i en dag

Også i mai måtte en barnehage stenge etter at ansatte fikk påvist smitte. Barnehagen opplyste til Ringerikes blad at barnehagen var stengt for å få bedre oversikt, og ikke på grunn av smittefare. Saken kan du lese her.

3. – Vi bare ventet til måltidet var ferdig, med rumling i magen og en matglede som nå var helt borte

På pallen for mai finner vi også en sak som ikke har noe med korona-situasjonen å gjøre. Her er det et debattinnlegg fra Lisbeth Helen Høvig Ruus. Debattinnlegget er basert på opplevelser som hun og hennes medstudenter har opplevd i praksis. Les debattinnlegget her.

4. En bekymringsmelding for barnehageansatte

På fjerdeplass finner vi et debattinnlegg fra Odd Arild Viste. «Å unnlate å tilføre ekstra bemanning i situasjonen vi er i nå, samt å kutte i planleggingstid og pauser, mener jeg er å gamble med de ansattes helse.», skriver han. Du kan lese hele innlegget her

 5. Tre ansatte i samme barnehage testet positivt - nå er ytterligere en smittet

Oppfølgeren til saken som ble nest mest lest i mai, kom også inn på topplisten for mai når det var klart at nok en ansatt var smittet. Kommuneoverlegen opplyste at de smittede kun hadde lettere symptomer. Les saken her.

 6. – Fra 2. juni kan barnehagene ha fulle avdelinger og normal åpningstid igjen

 27. mai slapp kunnskapsminister Guri Melby nyheten. Lite smittespredning gjør det forsvarlig at en hel avdeling i barnehagen kan være én kohort. Et nytt system med rødt, gult og grønt lys skal avgjøre hvilke smitteverntiltak som gjelder i barnehage og skole. Saken kan du lese her

7. Ulykke i barnehage: – Alle fikk seg en støkk

En to år gammel gutt ble påkjørt av en annen forelder i Slingrebekken barnehage. Barnet fikk kun lettere skader. Saken kan du lese her

8. Mener reduksjon i foreldrebetaling som følge av reduserte åpningstider vil være administrativt krevende

Foreldrebetaling er noe som fremdeles engasjerer. Hanne Dyveke Søttar (Frp) spurte kunnskapsministeren om hun syns det er greit at foreldre må betale full pris for redusert tilbud. Svaret fra kunnskapsministeren kom inn på topplisten.

9. – Det er på tide at vi slutter å late som om alt det ekstra arbeidet vi gjør er for solidariske og filantropiske grunner

– Nå er det virkelig på tide at vi slutter å gi etter. Det er på tide at vi slutter å late som om alt det ekstra arbeidet vi gjør er for solidariske og filantropiske grunner – eller at vi jobber flere timer overtid bare fordi vi liker det. Det er på tide at vi slutter å rope ut om våre urettferdigheter.

Det skrev Vegard Eines i denne kronikken. Du kan lese kronikken her.

10. Når kohorthuset faller

– Barnehagene skriker etter en frigjøring fra dagens stramme kohortordning som ikke er forenelig med ressursene til barnehagene. De vil nok bli lydhørt for å holde hjulene i samfunnet i gang, skrev Knut Thomas Johansen i dette debattinnlegget.

Powered by Labrador CMS