Ada Sofie Austegard, leder i Stine Sofies Stiftelse.
Ada Sofie Austegard, leder i Stine Sofies Stiftelse.

Hun kan bli «Årets Ladejarl»

I fjor ble Johann Olav Koss kåret til «Årets Ladejarl». I år er blant annet Ada Sofie Austegard blant de nominerte.

Publisert Sist oppdatert

For sjette år på rad deler Reitangruppen ut prisen «Årets Ladejarl».

Prisen gis til en person som i særlig grad har utmerket seg og bidratt til samfunnsbygging gjennom verdibasert arbeid og ledelse. Mottakeren av prisen har motvirket likegyldighet og utvist mot, samt vist evne til å unne og beundre andre mennesker.

– Vi ønsker å løfte frem mennesker som skaper verdifulle resultater mange har nytte av. Antall nominerte viser at det er mange sterke ildsjeler i landet vårt. Vi unner og beundrer de som inspirerer til personlig engasjement og skaper varmere samfunn, sier Odd Reitan i en pressemelding.

Ti kandidater

I fjor gikk prisen Årets Ladejarl til Johann Olav Koss for sin innsats med å glede millioner av barn gjennom fysisk aktivitet, lek og idrett.

Her de ti toppkandidatene for 2017 (tilfeldig rekkefølge):

Ada Sofie Austegard: Grunnlegger og generalsekretær for Stine Sofies Stiftelse som jobber for en barndom uten vold og overgrep. Åpnet i mai 2016 Stine Sofie Senteret – et nasjonalt senter for mestring og livsglede for voldsutsatte barn.

Einar Ask: Til daglig miljøarbeider i Skien kommune og bruker sin fritid på å arrangere turer, dataparty, klubbkvelder og mekkekvelder for ungdommer i Siljan. Han er, på frivillig basis, leder for UKIS (Ungdomsklubben i Siljan) og Mekkis (mekke- og motorklubb).

Ingeborg Senneset: Samfunnsdebattant, journalist, styremedlem i Norsk PEN, meddommer i Oslo Tingrett og forfatter.

Helle Aanesen: Tok initiativ til, og etablerte, Aktiv mot Kreft sammen med Grete Waitz i 2007. Hun er i dag daglig leder for stiftelsen.

Cathrine Moksness: Etablerte Gatejuristen i 2004, som gir gratis rettshjelp til folk som har eller har hatt rusproblemer.

Marit Lien: Sjef for Peer Gynt-spelet, som siden 1928 har blitt spilt ved Gålåvatnet i Gudbrandsdalen og som hvert år engasjerer mange frivillige.

Trude Jacobsen: Grunnlegger av og generalsekretær for Dråpen i Havet, en hjelpeorganisasjon med fokus på å dekke ulike grunnleggende behov for beboerne i flyktningleirer i Hellas.

Richard Kiwanuka: Leder av Way Forward, som bruker idrett og musikk som verktøy i forebyggende arbeid og integrering av minoritetsungdom.

Deeyah Khan: Dokumentarfilmskaper, grunnlegger av Fuuse, en medieorganisasjon som utforsker mangfold og menneskerettighetsproblemer og grunnlegger av det digitale magasinet Sister-Hood, som fremmer muslimske kvinners kamp for like rettigheter.

Knut Ove Børseth: Grunnlegger av og lagkaptein i Kjør for livet, et tilpasset fritidstilbud for barn og unge i utenforskap, hvor motor og motorsport brukes som utgangspunkt for positive opplevelser, mestring og økt sosial kompetanse.

Alle kan nominere kandidater til prisen. Juryen består av Kristin Krohn Devold, Lars G. Norheim, Solfrid Flateby, Marvin Wiseth, Atle Vårvik og Odd Reitan. De vurderer nå årets topp ti og velger hvem som fortjener heder og ære, samt to millioner kroner.

Les mer om de ti kandidatene her.

Årets Ladejarl 2017 blir kåret på Lade Gaard i Trondheim den 11. september klokken 11.00.

Følg barnehage.no på Facebook og Twitter.

Powered by Labrador CMS