16 000 gjester koste seg i finværet under Miniøya i helgen.

Slik var Miniøya 2016

Madcon satte punktum for et utsolgt Miniøya 2016 i strålende sol. Tshawe ledet trolig Oslos lengste jenka gjennom Tøyenparken til vill jubel, og barna danset solbrillene av seg fra scenen til avslutningsnummeret «Don´t Worry».

Publisert Sist oppdatert

Denne helgen gikk Miniøya, Norges største barnefestival, av stabelen i Tøyenparken i Oslo for syvende gang. Solen skinte over Tøyenparken fra morgen til kveld, og 16 000 gjester koste seg i finværet. Festivalen for de minste er blitt en av landets største festivaler.

Parken vrimlet av klassisk musikk, hiphop, rock, pop, folk, opera, disko, funk, jazz, ska, reggae, dans, teater, kunst, verksteder og litteratur i to dager.

Noen danset sokkene av seg i diskoteltet, men man kunne faktisk danse disko til strykekvartetten Quar2D2 i det klassiske musikkteltet også.

Samtidig inviterte Miniøya-veteranene Honningbarna en haug med barn opp på scenen så de fikk head-bange sammen med punkrock-heltene sine. Katzenjammer fremførte musikken fra «Dyrene i Hakkebakkeskogen», Madcon og Julie Bergan leverte hitparade. Ravi hadde laget en egen Miniøya-sang som alle fikk synge med på, og hele konserten ble tolket av muligens verdens raskeste tegnspråktolker. Det røde teltet huset blant annet teaterforestillingene «Shakir» , «Lekene slår tilbake» med Det Andre Teatret og «Kvitebjørn Kong Valemon». Og innimellom alt dette dukket en rekke overraskelser opp i parken, som Lakkegata skole musikkorps, Plutselig-teater, Shakespeare-forestillinger og skateshow.

Festivalsjefene Ånund (12), Inga (10) og Johanna (10) var tre slitne, men lykkelige sjefer som var stolte over en flott helg i Tøyenparken. De synes det aller beste var å møte Madcon og Julie Bergan. Den skumleste opplevelsen var å stå på scenen og ønske velkommen foran et festivalklart publikum, men også det gikk fint. Til tross for to dager med festivalliv, skulle de ønske det var festival hele året.

– Igjen bukker vi dypt for Miniøyas viktigste mennesker: Publikum og våre frivillige. Uten dere hadde ikke Miniøya eksistert. Vi kaller våre frivillige superhelter fordi de utviser superkrefter, ikke bare under festivalen, men gjennom hele året. Til og med Ordfører Marianne Borgen har stilt opp som frivillig vaffelsteker i år. En spesiell takk til festivalsjefene Ånund, Johanna og Inga, som har sikret et perfekt festivalinnhold, sier daglig leder for festivalen, Louise W. Prestgard.

– Nå gleder vi oss allerede til neste år! legger hun til.

Powered by Labrador CMS