Mange av kommunens ansatte må bruke munnbind på jobb, og får utgiftene dekket av arbeidsgiver. Dette bør også gjelde ansatte i skoler, barnehager og renhold, mener Sv-politiker Anja Ristad i Stjørdal.
Mange av kommunens ansatte må bruke munnbind på jobb, og får utgiftene dekket av arbeidsgiver. Dette bør også gjelde ansatte i skoler, barnehager og renhold, mener Sv-politiker Anja Ristad i Stjørdal.

Vil ha gratis munnbind også til barnehageansatte

Sv-politiker i Stjørdal vil ha gratis munnbind til alle kommunens ansatte - også i barnehagene.

Publisert Sist oppdatert

Mange av kommunens ansatte må bruke munnbind på jobb, og får utgiftene dekket av arbeidsgiver. Dette bør også gjelde ansatte i skoler, barnehager og renhold, mener Sv-politiker Anja Ristad i Stjørdal. I dag tar hun opp spørsmålet i kommunestyremøtet, skriver bladet.no (krever innlogging).

- Disse ansatte har tett kontakt med mange mennesker hver dag gjennom jobben. Flere av disse ønsker å bruke munnbind for å unngå å spre smitte og for å unngå å ta med seg smitte hjem, sier hun til avisen.

Ristad peker på at enkelte ansatte i kommunen som beveger seg mellom mange kohorter, må bytte munnbind mange ganger om dagen - og dekke utgiften selv. Hun får støtte av Hilde Øia, som er hovedtillitsvalgt i Utdanningsforbundet.

- Vi synes det framstår som veldig spesielt at kommunen som arbeidsgiver dekker munnbind for noen ansatte, men ikke for andre som opplever at de står i utsatte posisjoner med kontakt med mange mennesker, sider hun til bladet.no.

Ifølge regjeringens smitteverntiltak er hovedregelen at det ikke anbefales bruk av munnbind i barnehager. Men tidligere denne uken kom det oppdaterte råd for barnehageansatte i de kommunene som er rammet av den muterte virusvarianten.

Der står dette om bruk av munnbind:

  • Det anbefales ikke munnbind for ansatte i barnehager i omgang med barn.
    • Barnehageansatte innen samme kohort trenger ikke å bruke munnbind når de arbeider sammen.
    • I fellesområder og på fellesrom der det ikke er mulig å holde 1 meters avstand til kolleger, anbefales bruk av munnbind. Det understrekes at det viktigste rådet er fortsatt å holde avstand, slik at ikke bruk av munnbind skal erstatte avstandsrådet.
    • Munnbind kan begrense smitte fra personer som ikke enda vet at de er smittsomme til andre, men tiltaket er mindre effektivt enn å holde avstand.
    • Råd til foresatte ved levering og henting i barnehager som er på rødt nivå er beskrevet i smittevernveileder for barnehager. Dersom foresatte må komme inn i barnehagen, gjelder anbefalinger om munnbind der de ikke kan holde avstand til andre voksne.
  • Det anbefales ikke bruk av visir.
Powered by Labrador CMS