– Å være ute i naturen gir en veldig god ramme for å reflektere over det vi jobber med, sier styrer Åshild Frøysaa i Bergstø barnehage.
– Å være ute i naturen gir en veldig god ramme for å reflektere over det vi jobber med, sier styrer Åshild Frøysaa i Bergstø barnehage.

Her får de ansatte bruke deler av arbeidstiden til å gå på tur

– Tilbakemeldingene fra de ansatte er at de får mer arbeidslyst og energi til å sette seg ned og jobbe etter å ha vært ute og rørt på seg, sier styrer Åshild Frøysaa i Bergstø barnehage. Hun oppfordrer nå sine ansatte til å gå på tur for å få et avbrekk i den nye hjemmekontortilværelsen.

Publisert

Da barnehagen ble stengt som følge av koronavirus-utbruddet ble det en annerledes jobbhverdag for de ansatte i Bergstø barnehage i Lillesand kommune.

Den foreldreeide barnehagen ligger like ved sjøen og flotte turområder, og barna og de ansatte bruker naturen flittig.

– Vi er en barnehage med fokus på friluftsliv. Vi går på tur daglig og har også egen båt som vi bruker mye, sier styrer Åshild Frøysaa.

Hun forteller at det derfor ble en brå overgang da barnehagen stengte dørene og alle ansatte måtte ha hjemmekontor.

– Plutselig ble det mye mer stillesitting på oss enn vi er vant med, sier hun.

Turkonkurranse

Styreren ønsket at de ansatte fortsatt skulle ha mulighet til å komme seg ut og holde seg i aktivitet, til tross for hjemmekontortilværelsen.

– Jeg tror man har godt av å ha litt varierte dager, slik at man ikke bare bli sittende inne og tenke på bekymringene man har i disse tider. Derfor bestemte vi oss for å starte opp en liten turkonkurranse, sier hun.

Styrer Åshild Frøysaa.
Styrer Åshild Frøysaa.

– Vi laget en liste med 15 turmål - både korte og lange turer - for at det skulle være noe for alle. Når de ansatte er fremme ved et turmål tar de enten en selfie eller et bilde som viser hvor de er. Deretter poster de bildet i vår felles lukkede Facebook-gruppe, som er en måte å «treffes» på nå som vi ikke møtes fysisk, sier Frøysaa.

For hver tur en ansatt går legges det en lapp med den ansattes navn i en boks. Etter en uke, trekkes det tre vinnere, opplyser styreren.

– Jo flere turer man har vært på, jo flere lapper med navnet sitt får man i boksen. Førstepremien er en tursekk med noe godt i, sier Frøysaa.

Styreren forteller at samtlige ansatte har vært med på tur-konkurransen. Hun understreker samtidig at de ikke ville ha satt i gang et slikt tiltak hvis ikke alle hadde hatt mulighet til å delta.

– Å være ute i naturen gir en veldig god ramme for å reflektere over det vi jobber med. Spesielt om du er alene, men det er også fint å kunne dele noen tanker sammen med en kollega, sier styreren, og understreker at de er nøye på å holde god avstand hvis to kolleger går på tur sammen.

Kortere arbeidsdag

Når de ansatte har vært på en lengre tur forkortes også arbeidsdagen deres på hjemmekontoret, opplyser Frøysaa.

– De får avspasere to timer. Tilbakemeldingene fra mine ansatte er at de får mer arbeidslyst og energi til å sette seg ned og jobbe etter å ha vært ute og rørt på seg, sier hun.

– Vårt hovedfokus denne perioden er kompetanseheving for hele personalet. Nå har vi muligheten til å fokusere på det vi har liten tid til å prioritere ellers. Personalet har både teoretiske og praktiske oppgaver, men det blir veldig mye stillesitting med hjemmekontor. Vi synes disse turene har vært et fint avbrekk i hjemmekontortilværelsen og tror de bidrar til at vi blir mer effektive resten av arbeidsdagen. Det blir en vinn-vinn situasjon. Barnehagen får engasjerte ansatte og de ansatte får en variert hverdag, sier styreren.

– Godt for helsa

Frøysaa forteller at hun og kollegene ønsker seg tilbake på jobb med barna så raskt som mulig.

I mellomtiden jobber flere av de ansatte med filmer som skal deles på barnehagens hjemmeside, til glede for alle barna som nå er hjemme.

– Det blir fortellinger, eventyr og andre små innslag, sier Frøysaa.

– Noen barn har også sendt inn bilder og filmer av det de driver med. Og vi i personalet deler bilder fra noen av turene våre, slik at barna ser hva vi holder på med i tillegg til å være hjemme på «kontoret», forteller styreren.

– Skal komme barna til gode

– Vi ønsker å utnytte denne tiden med hjemmekontor på en god måte. Det føler jeg at vi gjør nå. Vi får oppdatert oss på viktig teori, samtidig som vi kommer oss ut og holder oss i aktivitet. Det er bra både for den fysiske og psykiske helsa vår, sier Frøysaa.

Personalet er den viktigste faktoren for å kunne gi barna et godt tilbud, påpeker styreren.

– Vi må sørge for å stille best mulig rustet og fulle av energi når barna kommer tilbake til barnehagen. For meg som leder er det veldig viktig å ta vare på de ansatte. Og alt vi gjør er for at det skal komme barna til gode i neste omgang, avslutter Frøysaa.

Powered by Labrador CMS