På selv middels varme sommerdager kan bilen på kort tid bli livstruende opphetet.
På selv middels varme sommerdager kan bilen på kort tid bli livstruende opphetet.

- La aldri små barn være alene i bilen, advarer barnelege

Foreldre som forlater barna sine i bilen kan få seg en ubehagelig overraskelse dersom de selv forsøker å sitte noen minutter i en varm bil.

Publisert Sist oppdatert

I en amerikansk kampenjevideo har flere voksne personer blitt utfordret til å holde ut i en parkert bil i ti minutter. Klarer de det i varmen, sikrer de seg 100 dollar.

Det skriver ABC Nyheter.

Kandidatene fikk raskt erfare at det ikke er så enkelt.

I en bil stiger temperaturen raskt, ingen av de voksne som deltok i eksperimentet i videoen klarte å sitte i bilen i ti minutter før de måtte be om å bli sluppet ut.

Kampanjen er laget for å promotere en applikasjon som skal minne deg på at du har et barn sittende i baksetet når du forlater den.

- Dersom du vanligvis ikke er ansvarlig for å slippe av barn i barnehagen eller hos dagmamma om morgenen og det plutselig er din jobb å huske på det på vei til jobb, er det fullt mulig å glemme at du har et lite barn i baksetet dersom barnet sovner og du ikke ser det. I disse tilfellene kan det være lurt å legge matpakke eller veske i baksetet ved barnet, eller noe annet slik at du minnes på barnet, sier barnelege Jenny Ringnes hos Lommelegen.no til Mammanett.no.

Ifølge den amerikanske kampanjen har 618 barn omkommet som følge av hjertestans etter heteslag siden 1998.

Powered by Labrador CMS