Medeier og styrer Tone Listau i Nærleiken barnehage.
Medeier og styrer Tone Listau i Nærleiken barnehage.

Ønsker ikke tvist – går med på å selge til kommunen

Eierne av Nærleiken barnehage er ikke overbevist om at Førde kommune virkelig hadde forkjøpsrett, men går likevel bort fra avtalen om salg til Læringsverkstedet.

Publisert Sist oppdatert

I høst inngikk eierne av Nærleiken barnehage en avtale om salg av aksjene i selskapet Kyrkjevegen barnehage AS til Læringsverkstedet for 36 millioner kroner.

Barnehagen ligger imidlertid på kommunal tomt med festeavtale. I festekontrakten heter det at «Førde kommune skal ha forkjøpsrett ved overdraging av festeretten».

Vedtok å tre inn i avtalen

14. desember vedtok bystyret med 14 mot 13 stemmer å tre inn i avtalen og kjøpe barnehagen for den avtalte prisen.

Eierne har satt tvil ved om forkjøpsretten faktisk gjelder ved salg av aksjer. De har også vært klare på at de ønsker at barnehagen skal drives videre som privat og med Læringsverkstedet som eier.

Tirsdag i forrige uke møttes partenes advokater for å forsøke å løse uenigheten gjennom forhandlinger.

Ville ikke ha kluss

Etter det barnehage.no kjenner til, ble det ikke under forhandlingene noen enighet om at forkjøpsretten faktisk gjelder ved salg av aksjer. Likevel velger eierne å trekke seg fra avtalen med Læringsverkstedet og selge barnehagen til kommunen.

– Vi var ikke interessert i at det skulle gå juss i dette. Det kunne fort ført til kluss. Vi ønsket ikke en juridisk tvist med kommunen. Eierne har derfor gått med på å selge til kommunen, sier majoritetseier og styreleder Sveinung Nordtveit til Firda.

Førde kommune planlegger nå med å overta barnehagen fra 1. februar.

Powered by Labrador CMS