England Brooks sørget for å skape skikkelig stemning da Asphaugen barnehage inviterte til festival.
England Brooks sørget for å skape skikkelig stemning da Asphaugen barnehage inviterte til festival.

I denne barnehagen har festivalsommeren allerede startet

England Brooks - kjent fra The Voice - var et av de store trekkplastrene da Asphaugen barnehage arrangerte sin egen festival.

Publisert

Rett i nabolaget til barnehagen ventes 9000 festivalgjester seinere i sommer. Parkenfestivalen i Bodø var også utgangspunktet for den noe mindre Barnefestivalen i Parkveien, der Asphaugen barnehage holder til. 

– Vi hadde lyst til at ungene skulle få kjenne litt på festivalfølelsen. Dessuten liker vi å gjøre litt nye ting, sier Sissel Berg – som sammen med Ada Kramer har tittelen festivalsjef og er en av initiativtakerne til festivalen. 

Dagen før dagen fikk de 102 barna utlevert armbånd. Når de kom i barnehagen i dag, var alt klart: Scenen der artistene skulle spille, fruktbod, matbod og tatoveringssjappe. og ikke minst det aller mest populære innslaget: 

– Det beste var at vi fikk ordna håret, er Helena (6) og Alvilde (4) helt enige om. Hos festivalstylisten har de både fått trendy rosafarge i håret og mange ulike farger på neglene. 

– Vi har også spist festivalmat og frukt, og hørt på mange som synger, sier jentene fornøyd. 

På programmet sto både danseshow, trylling, DJ og aerobics. 

– VI har hatt besøk av en mor og en far som har spilt og sunget, de lagde til og med en egen sang til festivalen. Vi får også besøk av en som har gått her i barnehagen tidligere, som spiller gitar, forteller festivalsjefene. 

– Hva med festivalbudsjettet? 

– Det er nok ganske mye lavere enn Parkenfestivalen. De eneste utgiftene vi har hatt er til mat og frukt. Artistene spiller for en pose Twist, sier Sissel Berg. 

Som legger til at dagen handler om litt mer enn ren underholdning. 

– Barna har fått med seg at det handler om fellesskap og vennskap. 

Blant artistene var England Brooks, for mange kjent fra The Voice på TV2, den største stjerna. Godt hjulpet av gitarist John-Kåre Hansen fikk hun lokket flere av barna foran scenen til å swinge seg i takt med musikken.

– Men dette er bare begynnelsen. Til neste år regner vi med at både Halvdan Sivertsen, Kråkesølv og Marcus & Martinus står på plakaten, fleiper Ada Kramer. 

– Men om vi ikke får til de aller største stjernene, har vi i alle fall tenkt å lage festival også neste år. Det har ikke vært så mye arbeid, alle trør til. Dessuten er det jo gjerne sånn at det man har lyst til, det får man til. 

Se flere bilder fra festivalen her: 

Powered by Labrador CMS