Narvik ligger i Nordland.
Narvik ligger i Nordland.

Har stengt småbarnsavdeling – tre barn og en ansatt smittet av E.coli

Tre barn og en ansatt ved en barnehage i Narvik er bekreftet smittet av E.coli/EHEC-bakterie. Onsdag ble den berørte avdelingen midlertidig stengt.

Publisert Sist oppdatert

Dette melder Narvik kommune i en pressemelding.

«På avdelingen gjennomføres det grundig hovedrengjøring og alle barna og ansatte er pålagt å avlegge negativ prøve for EHEC før de kan komme tilbake til barnehagen. Av hensyn til daglig samvær og risiko for smittespredning er barna og ansatte  på naboavdelingen også pålagt å avlegge en prøve for analyse. Ingen barn eller ansatte på denne avdelingen har per idag symptomer på smitte. Naboavdelingen stenges derfor ikke. Dersom det påvises smittespredning til denne avdelingen, vil nødvendige tiltak bli iverksatt», heter det i pressemeldingen.

Lokal helsemyndighet er i tett dialog med både Mattilsynet, Folkehelseinstituttet (FHI) og den berørte barnehagen. Barnehagen har varslet alle foresatte om smitteutbruddet. Mattilsynet skal bistå med intervju og kartlegging for sporing av mulig smittekilde, skriver kommunen.

I pressemeldingen heter det videre:

«Tarmbakterier er vanligvis ufarlige, men noen e.coli-varianter kan gi alvorlig sykdom, og spesielt barn og eldre er følsomme overfor smitten. E.coli/EHEC tarminfeksjon gir symptomer som magesmerter og alvorlig/blodig diaré. Bakterien smitter gjennom kontaktsmitte, som betyr at god håndhygiene er svært viktig i forbindelse med et slikt utbrudd. Antibiotikabehandling anbefales ikke ved denne typen bakterie. Sykdomsbildet hos de 4 bekreftede smittede personene viser imidlertid ingen alvorlige symptomer og ingen av de smittede personer er innlagt på sykehus.»

Powered by Labrador CMS