Tapte sak mot arbeidsgiver – må betale nesten 600 000 kroner

En barnehageansatt i Arendal gikk til sak mot sin egen arbeidsgiver, etter at han ble suspendert mens politiet etterforsket påstander om at han skulle ha sparket en gutt i ryggen.

Publisert Sist oppdatert

Nå har han tapt erstatningssaken, der han i utgangspunktet la ned krav om inntil 100 000 kroner fra arbeidsgiveren, en privat barnehage i Arendal. Bakgrunnen for kravet var erstatning for belastninger som ble påført han og familien, etter at vedkommende ble suspendert mens politiet etterforsket en anmeldelse mot ham.

Det kommer fram i en sak i Agderposten (krever abonnement).

Saken startet ifølge avisen med en bekymringsmelding fra en mor i begynnelsen av januar i år. Et barn i barnehagen skal ha fortalt hjemme at den ansatte hadde sparket ham i ryggen. Med bakgrunn i at den ansatte også tidligere hadde fått en advarsel – da for å ha løftet en gutt i jakkekragen, valgte barnehagen å anmelde saken til politiet.

Mens politiet undersøkte påstandene fikk den mannlige barnehageansatte tilbud om permisjon med lønn.

Dette godtok han ikke. Saken endte derfor med at mannen ble suspendert fram til 10. mars. Da ble etterforskningen av ham henlagt - og mannen kunne komme tilbake på jobb.

Selv har mannen en annen versjon av saken: Han har hele veien bestemt nektet for å ha sparket et barn, og mener barnehagen overdriver sine påstander.

Nå har Aust-Agder tingrett konkludert med at barnehagen hadde loven på sin side da mannen ble suspendert. Ifølge dommen ville det ikke vært forsvarlig av barnehagen å la ham få fortsette i stillingen sin så lenge etterforskningen mot ham varte. Det kommer også fram at mannen ikke fikk medhold i at barnehagen burde ha foretatt egne undersøkelser før de valgte å suspendere ham fra stillingen.

Mannen tapte saken, og ble også idømt å betale saksomkostninger for begge parter - i alt nær 600 000 kroner. Dommen kan ankes.

Powered by Labrador CMS