– Vi måtte finne på noe for å skille oss ut og få oppmerksomhet rundt annonsen, humrer oppvekstsjefen på spørsmål fra NRK.

Desperat jakt etter folk – kommune tilbyr «nordsjøturnus»

Vinje kommune tar utradisjonelle grep for å lokke til seg ansatte til ledige vikariater i skole og barnehage. Både fri bolig og gunstig turnus er på bordet.

Publisert Sist oppdatert

I samarbeid med bemanningsbyrået Adecco, har Vinje kommune lyst ut fem assistentstillinger til skole, barnehage og SFO, melder NRK.

Årsaken er at teksten i stillingsannonsen utmerker seg:

«Kanskje har du hørt om Nordsjø-arbeidere som har flotte turnusordninger? Vinje, som ligger utenfor de mest tettbygde områdene, ønsker å tilby en turnusordning for de som vil jobbe i Vinje.»

Enten arbeidstaker vil jobbe toukers skift med to uker fri, foretrekker å jobbe annenhver uke eller har et friår og ønsker å jobbe fulltid, så er mulighetene åpne og mange, forsikres det.

Men: «Du får bare lønn for ukene du er på jobb i Vinje».

I motsetning til hva mange tradisjonelt har forbundet med begrepet Nordsjø-turnus, hvor intensive perioder på arbeidsplassen blir avløst av lengre friperioder.

Vinje tilbyr imidlertid gratis bolig i periodene man er på jobb.

På spørsmål fra NRK om bruken av ordet «Nordsjø-arbeidere», svarer oppvekstansvarlig og assisterende rådmann i Vinje kommune, Anders Sandvik:

– Vi måtte finne på noe for å skille oss ut og få oppmerksomhet rundt annonsen. Det har vi i og for seg oppnådd ettersom du ringer.

Powered by Labrador CMS