I Trondheim er signalene fra byens barnehager at situasjonen er veldig tøff nå.

Ber foreldre vurdere om de kan holde barna hjemme

Fortsatt høye smittetall får Trondheims kommunedirektør Morten Wolden til å oppfordre foreldre til å holde barna hjemme, hvis de kan.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver Adresseavisen (krever innlogging).

– Vi gjør så godt vi kan for å holde åpent, både for barn med ekstra behov og for de som har foreldre i samfunnskritiske funksjoner. Men, ut over det, ber jeg foreldre som kan ha barna hjemme – om å vurdere om de kan gjøre det de neste dagene, sier kommunedirektøren i Trondheim til adressa.no.

Kommunedirektør i Trondheim, Morten Wolden.

Han sier også at signalene fra byens barnehager går på at det er veldig tøft nå, med tanke på bemanningssituasjonen, karantenebestemmelser og bekymring for smitte inn mot jul.

De nye karantenebestemmelsene som kom sist uke, har gjort en problematisk fraværssituasjon enda vanskeligere. En rekke barnehager har i større eller mindre grad hatt redusert åpningstid den siste tiden, og noen har måttet holde helt stengt.

Også fra andre steder i landet rapporteres det om lignende oppfordringer.

Ifølge Budstikka.no (krever innlogging) ønsker Asker kommune at de som har mulighet, tar barna ut av barnehagen før jul.

Avisa skriver at kommunens barnehagesjef Bodil Moe vet at en del foreldre på eget initiativ har tatt tidlig juleferie fra barnehagene, og meldt seg av romjulsdagene.

– Vi ønsker at de som har behov for barnehageplass, bruker den, sier Moe til Budstikka.

– Men ønsker dere at de andre også tar tidlig ferie?

– Ja, og det ser vi at de som har mulighet gjør.

Hos Læringsverkstedet Billingstad barnehage har barnehagestyrer Janicke Furuhaug sendt brev til alle foreldre og bedt dem vurdere behovet for barnehageplass før jul på grunn av smittesituasjonen.

– Dette skriver vi fordi vi vil redusere smitte inn til barnehagen og fordi vi løper en risiko med store bemanningsutfordringer knyttet til eventuell smitte, skriver Furuhaug i en e-post til Budstikka.

Powered by Labrador CMS