Kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner.
Kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner.

Får 350 historier og 26.000 underskrifter når opprør-gruppene møter opp foran Stortinget

Kunnskapsminister Jan Tore Sanner er sammen med alle partilederne på Stortinget invitert når Barnehageopprør 2018 og Foreldreopprør 2018 møter på Løvebakken onsdag.

Publisert

22 dager før Stortinget etter planen skal behandle lovforslaget om bemanningsnorm i barnehagene, besøker de to grasrotbevegelsene Stortinget for å forsøke å påvirke politikerne til å vedta en strengere norm enn regjeringen har foreslått.

Regjeringen foreslår at det skal være en grunnbemanning på minst én voksen per tre barn under tre år og minst én voksen per seks barn over tre år i alle barnehager. 

– Vi tenker at Utdanningsforbundets forslag, som blant annet sier noe om at bemanningen må være lik gjennom hele dagen, er et godt utgangspunkt. Da begynner vi å snakke om at man skal kunne levere kvalitet, sa Palma Kleppe i Barnehageopprør 2018 til barnehage.no 2. mars i år. 

350 historier - 26.000 underskrifter

Totalt har Barnehageopprør 2018 fått inn mer enn 350 historier fra nåværende ansatte og tidligere ansatte i barnehager. Historiene er merket #uforsvarlig og beskriver situasjoner som skal illustrere at den varslede bemanningsnormen fra regjeringen ikke er god nok.

Disse historiene og mer enn 26.000 underskrifter skal onsdag morgen deles ut til politikerne når Barnehageopprør 2018 sammen med Foreldreopprør 2018 møter på Løvebakken.

Invitasjonen

Her er invitasjonen som er sendt til kunnskapsminister Jan Tore Sanner (H) og alle partilederne:

"Vi ønsker med dette å invitere deg til å motta #uforsvarlig-historier fra Barnehageopprør 2018 og opprop fra Foreldreopprør 2018.
Overrekkelsen finner sted onsdag 9. mai kl 09.15 på Løvebakken.

Vi inviterer kunnskapsministeren og partilederne til overrekkelsen. Andre representanter for partiene er velkomne. Presse er invitert.

I regi av Barnehageopprør 2018 har det siden 25. februar foregått en innsamling av #uforsvarlig-historier. Gjennom digitalt skjema har nåværende og tidligere barnehageansatte, foreldre og andre med en relasjon til barnehagen kunnet fortelle sine historier om hvordan hverdagen i barnehagen er med dagens bemanning.

Siden 6. april har det foregått en underskriftskampanje i regi av Foreldreopprør 2018 som krever en større bemanning i barnehagen og et nytt politisk søkelys på barnas beste. På den korte tide er det samlet inn over 26.000 underskrifter.

Både Barnehageopprør 2018 og Foreldreopprøret 2018 er reaksjoner på den foreslåtte bemanningsnormen. Den er i praksis kun en videreføring av dagens uskrevne regel. De historiene som er kommet frem er tydelige eksempler på at denne normen ikke er god nok. Antall underskrifter forteller at det er stort engasjement rundt dette temaet."

Powered by Labrador CMS