DEBATT

Erle Sellevåg er pedagog og kronikør, og medforfatter av boken
Erle Sellevåg er pedagog og kronikør, og medforfatter av boken "Vondt i magen".

Kronikk-klassikere og rammeplan på topp

Leserne har talt; Rammeplanen og de sårbare barna var viktigst i april. Her er en reprise på de mest populære lesesakene i april.

Publisert Sist oppdatert

1. – Han har ikke byttetøy i dag heller!

– Er vi bevisst våre ordvalg og vår tilrettelegging rundt de sårbare barna? spør Erle Sellevåg i denne svært populære kronikken. Hun snakker om de barna som aldri har med seg matpakke eller byttetøy.

Les kronikken her.

2. Her er den nye rammeplanen

Forrige mandag presentererte kunnskapsministeren den nye «grunnloven» som bestemmer hva barn skal oppleve og lære i landets 6000 barnehager. – Alle barn fortjener å få et godt barnehagetilbud uansett hvor de bor, sa kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen i forbindelse med lanseringen.

Les saken her.

3. – Jeg er ikke vanskelig. Jeg har det vanskelig

Det er gjerne en grunn til at «vanskelige» barn er nettopp det. – Klarer du å se bak barnets atferd, spør barnehagelærerstudent Nathalia Rabiah Butt i denne kronikk-klassikeren.

Les kronikken her.

4. Steinerbarnehagene om ny rammeplan: – Lar seg ikke gjennomføre

Steinerbarnehageforbundet var svært kritiske til forslag til ny rammeplan i forkant av lanseringen forrige mandag. De kjemper for metodefrihet for barnehagelærerne, også når det gjelder bruk av digitale verktøy eller ikke.

Les hele saken her.

5. Slik lagde de en levende årsplan

Breiflabben barnehage børstet støv av årsplanen og ga den liv. Nå brukes den aktivt av både barn og voksne, og saken slo godt an blant barnehagene der ute.

Se hvordan de gjorde det her.

6. Slik kan du hjelpe orkidébarna

Har du eller kjenner du et høysensitivt barn? Svaret er sannsynligvis ja. Her får du hjelp til å gjenkjenne dem:

Les saken her.

7. – For mange «skal» og for lite lek

– Leken er likestilt med både danning, læring og bruk av digitale verktøy, sier barnehagestyrer Svein Helge Grødem. Han etterlyser klarere prioritering av punktene i den nye rammeplanen i dette intervjuet.

Les intervjuet her.

8. Vurderer å politianmelde ansatte i en barnehage

Først tre år etter at barna første gang meldte fra om vold hjemme, tok barnehagen affære. Bergen kommune vurderer å politianmelde ansatte for tjenesteforsømmelse. Barnehage.no følger saken.

Les saken her.

9. Ser du de usynlige barna?

Student og barnehageansatt Anette Svartdal stilte seg selv spørsmålet; føler barna seg sett? Det ble til en praksisfortelling i form av en film som har rørt mange.

Les saken og se filmen her.

10. – Det hjelper ikke

– Det hjelper ikke at du vil skape en god barnehage, så lenge du ikke skiller kvantitet fra kvalitet, og reduserer alle utfordringer til et spørsmål om tid, antall og bemanning, skriver Anders Ek, leder i enhet Fossen barnehager i denne godt leste kronikken.

Les kronikken her. 

Følg barnehage.no på Facebook og Twitter.

Powered by Labrador CMS