Fra Arendalsuka 2016.
Fra Arendalsuka 2016.

Mobbing og kompetanse for fremtidens barnehagelærere tema under Arendalsuka

Årets Arendalsuke går av stabelen 14.-19. august. Flere arrangementer rettet mot barnehagesektoren står på programmet. Her er en oversikt.

Publisert Sist oppdatert

Hvem mobber egentlig i barnehagen? Og hva kan gjøres for å forebygge mobbing?

Dette er sentrale spørsmål når Partnerskap mot mobbing inviterer til et arrangement om mobbing i barnehagen tirsdag 15. august klokken 19.00-21.00 på Madam Reiersen restaurant.

Eli Rygg vil lede arrangementet. Det vil bli to faglige innledninger, deriblant av forsker Ingrid Lund fra Universitetet i Agder som har forsket på mobbing i barnehagen og frafall i videregående, sofaintervju med kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) og dialog med representanter fra Foreldreutvalget for barnehager (FUB), KS, Private barnehagers landsforbund (PBL) og Utdanningsforbundet.

Målgruppen er barnehagelærere, -styrere og -eiere.

– Vi håper mange møter opp for å høre om et viktig tema, sier FUBs seniorrådgiver Lou Cathrin Norreen på FUBs nettsider. Hun leder arbeidsgruppa for dette arrangementet.

Kompetanse for framtidens barnehagelærere

Barnehagen har nettopp fått en ny rammeplan som stiller store krav til hva personalet i barnehagen skal gjøre.

Onsdag 16. august inviterer Universitetet i Agder (UiA) til debatt omkring spørsmålet: Har barnehagelærere den kompetansen fremtidens barnehage trenger?

Representanter fra PBL, KS, Utdanningsforbundet, politikere fra KrF og Venstre og forskere fra UiA vil delta i debatten.

Arrangementet finner sted klokken 14.30-16.00 i UiA-teltet på Langbrygga.

Seminar om mobbing

Onsdag 16. august inviterer UNICEF Norge og UiA til seminar om mobbing i barnehagen. Arrangementet finner sted klokken 13.00-14.30 i Arendal bibliotek.

Forsker Ingrid Lund fra UiA vil holde et innlegg om hva forskning sier om mobbing i barnehagen. Fagansvarlig i UNICEF Norge, Kristin Oudmayer, vil holde et innlegg om forebygging og håndtering av mobbing i et rettighetsperspektiv og Åse-Berit Hoffart i FUB vil snakke om hjem-barnehagesamarbeid.

De tre innledningene vil bli oppsummert og kommentert i en sekvens ledet av førsteamanuensis Anne Greve fra Høgskolen i Oslo (HiOA).

Se hele programmet for Arendalsuka 2017 her.

Om Arendalsuka

Arendalsuka arrangeres hvert år i uke 33 og skal være en nasjonal arena hvor aktører innenfor politikk, samfunns- og næringsliv møter hverandre og folk, for debatt og utforming av politikk for nåtid og framtid.

Powered by Labrador CMS