Det er mange sterke stemmer i barnehagesektoren.
Det er mange sterke stemmer i barnehagesektoren.

Strammer inn for private barnehager i Trondheim

Arbeiderpartiet i Trondheim ønsker samme regler for private barnehager, som gjelder for utbytte på private skoler. Frp mener dette er et ulovlig skille.

Publisert Sist oppdatert

Nå skal spørsmålet reises på landsmøtet i Arbeiderpartiet.

Les hele saken i Adresseavisen (betalingsmur).

Flertallet i bystyret i Trondheim har vedtatt at de ønsker at alle nye barnehager som etableres skal være drevet av kommunen, eller ideelle aktører, og ikke såkalte kommersielle aktører. Vedtaket har fått Frps bystyregruppe til å sende saken inn til Fylkesmannen i Sør-Trøndelag fordi de mener dette skaper et ulovlig skille mellom ulike private barnehager.

Følg barnehage.no på Facebook og Twitter.

Nå ønsker Trondheim Ap å ytterligere stramme inn mot store barnehagekjeder, og vil endre barnehageloven slik at det skal bli ulovlig å hente ut overskudd fra private barnehager på samme måte som det er ulovlig å ta ut overskudd fra private skoler.

Trondheim Ap mener barnehagesektoren må ha samme strenge bestemmelser som privatskolene dersom man effektivt skal forhindre at kommunale driftsmidler går til overskudd for aksjonærene som er medeiere i de store barnehagekjedene som etablerer seg rundt om i kommunene. Lov om privatskoler har satt et forbud mot å ta ut utbytte eller på annen måte overføre overskudd til eierne.

I vedtaket fra årsmøtet i Trondheim Ap heter det at barnehageloven bør endres slik at det innføres samme forbud mot utbytte og overføring av overskudd i barnehagene som i de private skolene og at det offentlige må sørge for at de kan stille krav til private barnehager om bemanningsnormer og lønns- og pensjonsnivå for å sikre ansattes rettigheter.

Powered by Labrador CMS