Erling Moe og Trygve Bragstad gikk i bresjen for en åpen høring.

Politikerne ville ha fakta på bordet – inviterte til åpen høring

Onsdag inviterte bystyregruppene til Trondheim Høyre og Venstre til høring om finansiering av private barnehager. – Vi har hørt mange forskjellige oppfatninger om hvordan private barnehager blir finansiert. 

Publisert

Det sier Trygve Bragstad (H). Sammen med Erling Moe (V) hadde han invitert til åpen høring om finansieringen av private barnehager.

– Vi har hatt mange møter med private barnehager, og vi har hørt mange forskjellige oppfatninger om hvordan private barnehager blir finansiert. Samtidig har vi registrert en stor bekymring om at private barnehager er underfinansiert og mange er usikre på om de i det heletatt overlever, sier Bragstad til barnehage.

Fakta

Dermed var han og Moe klar for å få fakta på bordet, og hva passet vel bedre enn å invitere en rekke personer som faktisk visste hvor skoen trykket og hva utfordringen var. Både Trondheim kommune, PBL, Utdanningsforbundet og Fagforbundet var representert på talerstolen. Det samme var to private barnehager som snakket om mulige konsekvenser for dem.

Bjørn Kato Winther fra PBL snakket om de økonomiske rammebetingelsene til private barnehager.

– Alle som var tilstede ble enige om et faktagrunnlag, og det var i seg selv viktig, sier Bragstad.

Han er klar på at det var et smart grep å kalle inn til en høring.

– Hele diskusjonen om finansiering av private barnehager er en stor elefant som inneholder mange tema. Dermed er det fint å få belyst dem og få faktagrunnlaget på plass.

Camilla Trud Nereid er kommunaldirektør for oppvekst og utdanning i Trondheim, hun snakket om kommunens finansiering av kommunale og private barnehager.

Kan ta grep

Det måtte bæres inn ekstra stoler for at alle tilhørerne skulle få plass.

Bragstad er tydelig på at deler av finansieringen er noe de kan se på lokalt, mens andre ting må regjeringen gjøre noe med.

– Noe av det vi kan se på lokalt er finansieringen av bemanningsnormen. Noe av det vi konkret skal gjøre er å be kommunedirektøren om å gjennomføre en nøyaktig beregning på hva en privat barnehageplass koster kommunen sammenlignet med en kommunal. Det er noe vi ikke har fått klare tall på. Når det er på plass vil vi ta opp dette med bemanningsnormen å få beregnet hva det vil koste kommunen å innføre finansieringen allerede fra i år, sier han.

Powered by Labrador CMS