Ikke alle er like flinke til å sikre barna i bilen.
Ikke alle er like flinke til å sikre barna i bilen.

Kom kjørende med barnet på fanget. Da reagerte barnehagen

Forelderen kom kjørende med barnet sitt på fanget. Da varslet barnehagen politiet.

Publisert Sist oppdatert

– Dette forekommer regelmessig når barn blir levert. Det vil si at de sitter på fanget og at de til og med får lov til å styre. Det er bra at barnehagen selv reagerer på dette, sier Gunnar Foseid, politikontakt i Nes, til avisa Raumnes (krever innlogging).

Han sitter ifølge avisen med informasjon om at barnehageansatte ser mye rart når barna skal leveres og hentes, og lover flere kontroller med sikring av barn i bil som tema framover.

– Det er klart at det utgjør et risikoproblem hvis noen kommer med barnet sitt på fanget inn mot inngangspartiet til en barnehage.

Barnehagesjefen i Nes kommune, Stine Larssen Hofseth, sier at dette initiativet fra politiets side er viktig og positivt.

– Vi er en trafikksikker kommune ut fra Trygg Trafikks kriterier, og det gjelder også barnehagene våre. Det blir jo brukt i informasjonsmøter med foreldre, blant annet. Så det at politiet ønsker å ha hyppigere kontroller, synes jeg er utelukkende positivt, sier Hofseth.

Ifølge avisen Raumnes er ikke dette et engangstilfelle. Flere ganger tidligere er det meldt om tilsvarende observasjoner av hendelser som skaper sikkerhetsmessige utfordringer.

– Ja, det er lenge siden jeg hørte om noe slikt nå, men det går ofte litt i perioder. Derfor er det veldig fint at politiet er raskt på ballen og kan aksjonere mot det. Det kan jeg nok slå fast på vegne av alle barnehagene i Nes, både private og kommunale, sier Hofseth.

Ifølge Trygg Trafikk har Norge færrest omkomne barn i trafikken, og barnehagene og de ansatte der får en stor del av æren for det. De betegnes som viktige støttespillere i det totale trafikksikkerhetsarbeidet.

Powered by Labrador CMS