To barn fikk meslinger i barnehage i Hønefoss.

To barn i samme barnehage fikk meslinger

– Jeg er veldig glad for at vaksinasjonsdekningen i barnehagen er så høy, sier kommuneoverlegen. 

Publisert

To barn i Hønefoss barnehage har fått meslinger, skriver Ringerikes Blad

Smittetilfellene ble kjent fredag. Barnehagen fulgte rutinene, og får ros fra kommuneoverlegen for måten hendelsen ble håndtert. 

- Vi har fulgt rutinene og fått informert ansatte og foreldre, sier Heidi Aareskjold Fredriksen, enhetsleder i barnehagen, til avisen. 

Hun er glad for at så mange har tatt vaksinen, og oppfordrer alle foreldre til å følge barnevaksinasjonsprogrammet.

Når barna begynner i barnehagen svarer foreldrene på et helseskjema for barna sine, og et av spørsmålene er om barna følger barnevaksinasjonsprogrammet. Dermed fikk barnehagen fort oversikten. Vaksinen mot meslinger gis ved 15 måneder og 11 års alder. Da skal du ha god beskyttelse livet ut. Det betyr også at noen barn starter i barnehagen før de er vaksinert mot meslinger.

Kommuneoverlege Christian Skari oppfordrer også foreldrene til å følge barnevaksinasjonsprogrammet, noe de aller fleste gjør.

– Meslinger er det mest smittsomme viruset vi kjenner foran vannkopper og korona. De aller fleste kommer greit gjennom sykdommen, men den kan i noen tilfeller føre til hjerneskade og i ytterste konsekvens dødsfall. I Norge er de aller fleste vaksinert, så de fleste tilfellene vi har her, er importsmitte fra utlandet, sier han.

Både kommuneoverlegen og barnehagen vil naturlig nok følge med på situasjonen, men anser den for å være under kontroll.

Powered by Labrador CMS