Forhandlingsleder for Fagforbundet, Anne Green Nilsen.

Streiken over – partene ble enige på overtid

Natt til fredag ble det enighet i meklingen mellom Fagforbundet og NHO om en forbedret tjenestepensjon for ansatte i barnehager tilknyttet Abelia.

Publisert Sist oppdatert

Dermed er den fire uker lange streiken over, og de 65 ansatte fordelt på åtte barnehager kan gå tilbake på jobb fredag morgen.

Streiken gikk til slutt til tvungen mekling mellom Fagforbundet på den ene siden og NHO-organisasjonen Abelia på den andre, der meklingsfristen gikk ut torsdag ved midnatt. Meklingen fortsatte på overtid før partene ble enige litt før klokken 1 natt til fredag.

– Et viktig skritt på veien mot en fullverdig barnehagepensjon i NHO-barnehagene, sier Fagforbundets forhandlingsleder, Anne Green Nilsen.

Partene har blitt enige om at den delen av offentlige tilskudd som er beregnet til pensjonsformål, skal brukes til pensjonsformål.

Pensjon har ikke tidligere vært tariffestet og det har vært et svært variabelt sparenivå mellom de ulike barnehagene. Nå har alle blitt sikret maksimale sparesatser i innskuddspensjonen, skriver Fagforbundet.

Av Riksmeklerens møtebok framgår også at det skal settes ned et partssammensatt utvalg som skal kartlegge og utrede ulike pensjonsordninger, herunder hybrid- og innskuddspensjon. Der fins også flere detaljer.

Powered by Labrador CMS