Oslo-politikerne har vedtatt å ikke øke maksprisen for barnehagene to ganger i neste år.
Oslo-politikerne har vedtatt å ikke øke maksprisen for barnehagene to ganger i neste år.

Rødt vant fram: Sier nei til å øke foreldrebetalingen to ganger i Oslo

– Vi har gjort et helt nytt grep som jeg ikke kjenner til at noen annen kommune har gjort, sier Rødts Eivor Evenrud etter at Oslo-budsjettet for 2019 i dag ble vedtatt.  

Publisert

I dag ble byrådspolitikerne i Oslo enige med Rødt om neste års kommunebudsjett. Der sier kommunen nei til Regjeringens vedtak om realprisøkning i barnehagene, skriver Aftenposten

Rødt har fått byrådet med på å nulle ut forslaget om å øke barnehageprisene med 50 kroner i måneden utover pris- og lønnsjustering.

– Oslo sier nei til realøkningen på 50 kroner måneden fra august. Det koster 7 millioner kroner, sier Eivor Evenrud, gruppeleder for Rødt, til avisen.

I statsbudsjettet ble det vedtatt å øke maksprisen for foreldrebetaling med 80 kroner fra 1. januar - og ytterligere 50 kroner fra 1. august. Det er den siste 50-lappen bystyret i Oslo nå har vedtatt å ikke legge på regningen til foreldrene. 

Fra 1. januar 2019 blir maksprisen på en barnehageplass 2 990 kroner per måned. I statsbudsjettet er det lagt inn ytterligere en økning fra 1. august. Dermed blir den nye maksprisen 3 040 kroner per måned.

– Økningen i maksimalpris vil gi rom for å utvide ordningen med gratis kjernetid, nye studieplasser for barnehageutdanning og rekrutteringstiltak for å øke barnehagebruken blant minoritetsspråklige i utsatte byområder. I 2018 er maksimalprisen 2 910 kroner per måned, het det i en pressemelding fra regjeringen i forbindelse med at forslaget til statsbudsjett ble lagt fram.

Powered by Labrador CMS