Kverndalen barnehage på Jessheim legges ned fra årsskiftet.
Kverndalen barnehage på Jessheim legges ned fra årsskiftet. Nå går politkerne inn for å drifte barnehagen videre i kommunal regi.

Legger ned Ulna-barnehage. Nå går det mot kommunal drift

Fra årsskiftet legges Kverndalen barnehage på Jessheim ned. Nå går det mot kommunal overtakelse.

Publisert

For drøyt to uker siden fikk foreldrene til de 21 barna i Kverndalen barnehage beskjed om at barnehagen legger ned fra årsskiftet, av økonomiske årsaker.

- Kverndalen barnehage er en liten barnehage med 22 barn, og har for lave inntekter i forhold til kostnadene. Selv med lav husleie går det ikke rundt. Vi kan ikke drive et AS som går i minus, sa Lillian Åkesson, kvalitetssjef i ULNA, til Barnehage.no.

Nedleggelsen skaper utfordringer: Alle barnehagene i byen er fulle, og kommunen har kun ledige barnehageplasser på Kløfta og Mogreina. Totalt står 119 barn på venteliste for barnehageplass, mens 137 står i kø for å bytte barnehage, ifølge Romerikes Blad.

I dag melder samme avis at det går mot politisk flertall for at kommunen tar over driften midlertidig.

– Det eneste riktig for barnas beste er å videreføre barnehagen inntil videre. Vi har derfor bestemt oss for å gå inn for løsningen om å videreføre den, sier Lars Hjetland (Ap), leder av hovedutvalget for skole og barnehage i Ullensaker kommune, til Romerikes Blad.

Mandag kveld hadde de rødgrønne partiene et gruppemøte hvor det ble bestemt at de med flertall vil gå med på forslagene som har kommet for å sikre barnehagedekningen i kommunen. Det inkluderer også forslaget om å inngå en leieavtale med Norlandia for kommunal barnehagedrift i tidligere Gardermoen Park barnehage, for å ta ned ventelistene på barnehageplasser.

Sakene skal opp i hovedutvalget for skole og barnehage, formannskapet og kommunestyret denne måneden.

Powered by Labrador CMS