DEBATT

– Den dårlige behandlinga førte til at jeg nesten ikke orket å leve mer. Hadde jeg jobbet i et annet yrke, hadde jeg ikke vært kronisk syk på femte året og sykemeldt for ørtende gang, skriver innleggsforfatteren.
– Den dårlige behandlinga førte til at jeg nesten ikke orket å leve mer. Hadde jeg jobbet i et annet yrke, hadde jeg ikke vært kronisk syk på femte året og sykemeldt for ørtende gang, skriver innleggsforfatteren.

– Gjør jobben din, på samme måte som vi må gjøre jobben vår

Det er frustrerende å lese at Borten Moe later som han ikke vet hvorfor det er så stor nedgang i barnehagelærerutdanningen. Sov han hele pandemien?

Publisert
  • Dette er et innsendt bidrag, og gir uttrykk for skribentens meninger og holdninger. Vil du delta i debatten? Send gjerne inn innlegg hit.

Borten Moe vet utmerket godt hvorfor nedgangen er så høy, men som alle andre kunnskapsministre de siste årene, glimrer han med engasjement, kompetanse og forståelse for yrket. Det er enklere å sette skylappene på og late som ingenting, eller som i dette tilfellet - fraskrive seg alt ansvar.

Det er den samme ministeren som har vært pakka inn i Røe Isaksen, Sanner, Melby, Brenna og nå Borten Moe - og ingenting har forbedret seg. Ingen positive endringer har skjedd når det gjelder lønns - og arbeidsvilkårene eller bemanningen i barnehagene. Det er det samme igjen og igjen. Uvitenhet og neglisjering. Vi roper enda høyere.

Chiara Victoria Cavallari er barnehagelærer og nestleder i Rødt St. Hanshaugen.
Chiara Victoria Cavallari er barnehagelærer og nestleder i Rødt St. Hanshaugen.

Det har vært en storm av kronikker og saker under pandemien som viser hvor bekymringsverdig og hvor elendige arbeidsvilkårene i barnehagen har vært og fortsatt er. Jeg kan godt linke til de mange kronikkene jeg skrev og fikk på trykk bare i 2021.

Jeg kan også godt linke til saken i DN hvor jeg åpnet meg om min mentale og kroniske uhelse som følge av den dårlige behandlingen vi barnehageansatte har opplevd hele veien. Den dårlige behandlinga førte til at jeg nesten ikke orket å leve mer.

Hadde jeg jobbet i et annet yrke, hadde jeg ikke vært kronisk syk på femte året og sykemeldt for ørtende gang.

Det er veldig forståelig at nedgangen er så høy når arbeidsvilkårene, bemanningen og lønna er så dårlig. Det sier seg selv!

Vi har varslet om et frafall i åresvis i #barnehageopprøret og ved å skrive utallige kronikker og saker, som nevnt. Vi har stilt opp i debatter, vi har gått ut i streik og hver eneste 1. mai er kampsaken den samme - bedre bemanning hele dagen!

At Borten Moe sier han ikke vet årsaken, gjør meg bekymret over norske politikere på høyresida og i sentrum. Følger dere ikke med? Leser dere dere ikke opp? Bare suser dere gjennom politikerlivet uvitende og uten noe fagkunnskap, før dere blir satt inn som en annen minister i et annet felt?

Når skal myndighetene lytte til oss, ta innover seg alvoret og vise handling - for vi vet at dere «ser oss».

Jeg har stilt det spørsmålet til det uendelige og til ører som ikke vil høre.

De vet utmerket godt hvilke utfordringer vi står i, men så lenge vi bretter opp ermene og viser at vi er omstillingsdyktige, som vi ble tvunget til under pandemien, kommer de til å utnytte oss og arbeidskrafta vår for alt den er verdt.

Ikke ljug, Borten Moe. Du neglisjerer en hel yrkesgruppe, og det fortjener vi ikke etter alt vi har stått i. Gjør jobben din, på samme måte som vi må gjøre jobben vår - med enda flere arbeidsoppgaver enn du kunne tenke deg.

Det er nok nå!

Powered by Labrador CMS