Det nye Oslo-byrådet - samt Ap - gikk inn for å fjerne kjøttforbudet i barnehagene.

Nå fjerner de kjøttforbudet i Oslo-barnehagene

«Ap, SV og MDG innførte forbud mot kjøtt i barnehagene. Nå kvitter vi oss med det og mener barnehagene heller bør følge de nasjonale kostholdsrådene! Fornøyd?»

Publisert Sist oppdatert

Det skriver Oslo Høyre på Instagram

– Bare én av fem får i seg fem om dagen. Men jeg tror de fleste er enig med meg i at det er sjelden man hører om unger som spiser for lite pølse, sa daværende finansbyråd Einar Wilhelmsen (MDG) da «Handlingsplanen for bærekraftig, sunn og mer plantebasert mat» ble vedtatt i september

Der var avgjørelsen om å slutte å servere kjøtt i kommunale barnehager ett av i alt 47 tiltak. 

Tiltaket ble innført samme dag som de borgerlige valgvinnerne satte seg ned for å stable et nytt byråd på beina. 

Oslo Høyre var blant kritikerne av kjøttfrie barnehager da planen ble sendt på høring i vår. De var ikke alene:  «Et alt for drastisk grep» var budskapet fra Frp da planen ble sendt på høring. Mens Sp ikke overraskende har vært aller mest kritisk: 

– Senterpartiet er for valgfrihet i kostholdet, men å gjøre barns ernæring til en ideologisk kamparena er skivebom. Før vi kutter ut viktige proteiner og vitaminer fra maten ungene får i barnehagen, må vi i alle fall vite hva vi gjør, sa gruppeleder i Sps bystyregruppe i Oslo, Morten Edvardsen, til barnehage.no ved samme anledning. 

Også landbruksminister Geir Pollestad (Sp) har vært tydelig på at tiltaket burde skrotes: 

– Først og fremst fordi de kommer med et forbudsskilt inn på lunsjbordet. Jeg er opptatt av måltidet som vår viktigste sosiale samlingsplass, og vi vet at mange barn og unge sliter med forholdet sitt til mat. Da mener jeg det å komme med et forbudsskilt inn, er helt feil, har han blant annet sagt til Nationen (krever abonnement. 

Han stoppet heller ikke der, men tok også til orde for at barnehagebarn bør få oppleve slakting

– Hvis det skjer på rett måte, og ting blir forklart.

Nå blir det endringer: 

Under Finansutvalget torsdag i forrige uke ble det stemt over et forslag fra Høyre, KrF og Venstre om at det nye byrådet ikke vil pålegge barnehager, fritidsklubber og aktivitetsskoler kjøttfri mat, skriver Avisa Oslo.

Høyre, Venstre, KrF og Frp støttet forslaget. Det gjorde også Ap, som dermed stemte for å reversere kjøtt-stoppen som de selv hadde innført under det forrige byrådet.

Aps tidligere byrådspartnere SV og MDG stemte derimot mot å reversere sin egen kjøtt-stans. Det gjorde også Rødt.

Powered by Labrador CMS