Mer frukt og grønt på barnehagenes meny. Det er budskapet fra sittende finansbyråd Einar Wilhelmsen (MDG) i Oslo.
Mer frukt og grønt på barnehagenes meny. Det er budskapet fra sittende finansbyråd Einar Wilhelmsen (MDG) i Oslo.

Fjerner kjøttet i Oslo: – Sjelden man hører om unger som spiser for lite pølse

Byrådet fjerner kjøttet i barnehager, aktivitetsskoler og fritidsklubber i hovedstaden.

Publisert Sist oppdatert

 Planen bankes igjennom i dag, ifølge NRK.

– Bare én av fem får i seg fem om dagen. Men jeg tror de fleste er enig med meg i at det er sjelden man hører om unger som spiser for lite pølse, sier finansbyråd Einar Wilhelmsen (MDG) til kanalen.

Han presiserer at det fortsatt blir lov å ha med kjøttpålegg i matpakka. Men det som serveres i barnehagene vil bestå av andre alternativer som frukt, grønt og fisk.

Å fjerne kjøttet i alle kommunale barnehager er et av 47 tiltak i Handlingsplanen for bærekraftig, sunn og mer plantebasert mat som ble sendt på høring i vår i regi av sittende byråd.

Den blir innført samme dag som de borgerlige valgvinnerne setter seg ned for å stable et nytt byråd på beina. Oslo Høyre var blant kritikerne av kjøttfrie barnehager da planen ble sendt på høring i vår.

Helsepolitisk talsperson Hassan Nawaz (H) sier til NRK at hans parti følger kostholdsrådene fra Helsedirektoratet, men at de er for valgfrihet i kostholdet.

Nawaz er imidlertid forsiktig med å uttale seg om et nytt byråds politikk og vil ikke spekulere i om vedtaket om kjøttfrie barnehager kan bli reversert.

Powered by Labrador CMS