Legging av korkbelegg i Askeveien barnehage er nå ferdigstilt.
Legging av korkbelegg i Askeveien barnehage er nå ferdigstilt.

Tester kork i barnehagen

Gummiasfalt brukes hyppig som fallunderlag. I Oslo har kommunen nå testet kork.

Publisert

Utgangspunktet for uttestingen er miljøorientert, og det er Askeveien barnehage som er først ute med testingen. Det melder Omsorgsbygg selv i en pressemelding.

– Korken er et naturprodukt av foredlet bark, og Omsorgsbygg har en stund ønsket et alternativ til gummibelegget som vanligvis benyttes. Korkbelegget i Askeveien barnehage blir nå testet ut for å sikre at det ivaretar kravene til fallunderlag i Forskrift om sikkerhet ved lekeplassutstyr og kravene til universell utforming i Teknisk forskrift (TEK17).

Ifølge pressemeldingen er Omsorgsbygg  i gang med å søke på midler midler for å etablere et forskningsprosjekt sammen med Undervisningbygg og  Bymiljøetaten i Oslo kommune, i tillegg til Nordre Follo kommune og Sintef.

Tanken bak prisjektet er å utfordre markedet til å komme med andre alternativer enn gummiunderlaget mange kjenner allerede.  Forskningsprosjektet vil bestå av både et litteratstudium, og deretter innovasjonskonkurranse.

– Dette prosjektet vil gi oss gode svar på hvordan vi kan gjøre lekeplassene våre mer miljøvennlig, samtidig som det ivaretar kravene som settes til sikkerhet og universell utforming, sier administrerende direktør i Omsorgsbygg, Lars Henrik Bøhler i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS