«Vi har vært mye utendørs og på tur. Det har skapt mindre støy og mer ro for både barn og ansatte,» skriver artikkelforfatteren i debattinnlegget som ble mest lest på barnehage.no i juni.
«Vi har vært mye utendørs og på tur. Det har skapt mindre støy og mer ro for både barn og ansatte,» skriver artikkelforfatteren i debattinnlegget som ble mest lest på barnehage.no i juni.

Mest lest i juni: «Tilbake til normalen? Nei takk!»

«Nå som vi er på vei tilbake til normalen, med ordinære åpningstider og personalet spredd utover i vakter, synes jeg at vi skal sette på bremsene og takke fint nei til å gå tilbake til slik det var før,» skriver forfatteren av debattinnlegget som ble mest lest i måneden som gikk.

Publisert

Her er de ti mest leste sakene på barnehage.no i juni.

1. «Tilbake til normalen? Nei takk!»

«Jeg ser på det aller meste med «koronabarnehagen» som positivt. Jeg kunne ramset opp enda flere grunner, men poenget ligger i det at vi har hatt bemanning nok hele åpningstiden, som har gitt oss muligheten til å bruke tiden på det vi er ansatt til å gjøre,» skriver pedagogisk leder Kine Voilås Nodland i debattinnlegget som ble aller mest lest på barnehage.no i juni.

Les mer.

2. «Tenk at i 2020 klarer ikke avdelinger å være selvstendige»

«Tenk at i 2020 klarer ikke avdelinger å være selvstendige. De må store deler av dagen samarbeide på tvers for å kunne ha bemanning gjennom hele dagen og kunne avvikle møter og pauser. Og da er vi heller ikke innenfor bemanningsnormen som vi utgangspunktet kanskje klarer å oppfylle 2-3 timer hver dag. Med fortsatt smittevernstiltak vil det bli enda trangere rammer med fulle åpningstider. Det metaforiske trafikklyset lyser fra før allerede rødt, selv om vi kjører på gult. Og da er det ikke lurt å krysse veien,» skriver kronikkforfatteren.

Les mer.

3. Rekordmange forslag til Årets barnehage 2020 - her er finalistene

For femte år på rad kårer PBL (Private barnehagers landsforbund) Årets barnehage blant sine medlemsbarnehager. I år kom det inn 700 forslag.

Les mer.

4. FHIs råd om sommeravslutninger i barnehager

I begynnelsen av juni kom Folkehelseinstituttet med tilpassede råd for gjennomføring av avslutninger og andre tilstelninger i barnehage og skole.

Les mer.

5. «La barnet sove i barnehagen!»

«Alle barn er forskjellige og har forskjellige behov. Dermed kan ikke foreldre eller barnets alder bestemme hvor mye barnet skal sove,» skriver barnehagelærerstudent Annie Dang.

Les mer.

6. – Det er fysisk, psykisk og emosjonelt tappende å gå hjem fra jobb og vite at «jeg strakk ikke til i dag heller»

«Jeg protesterer på at verdens viktigste jobb skal være fylt med tomt og dumt snakk fra folk som har lite eller ingen erfaring fra vårt felt. Jeg protesterer på at politikere og samfunnet minimaliserer viktigheten av disse første årene i barnas liv,» skriver kronikkforfatteren.

Les mer.

7. Får barnehageansatte nok «kred» for jobben de gjør?

«Og hvorfor verdsettes ikke omsorg for små barn på samme måte som andre prestasjoner i samfunnet?» spør forfatteren av dette debattinnlegget.

Les mer.

8. «Er det feil å si at vi faktisk får det til å fungere?»

«I disse koronatider har jeg registrert at det ofte blir omtalt i media om vanskelige arbeidsforhold i ulike barnehager, som følge av smittevern og tiltak for å følge smittevernsveileder for Covid-19,» skriver artikkelforfatteren.

Les mer.

9. Barnehagen – en skole uten friminutt?

«Barnehagelærere vet at barn normalt ikke trenger gjennomtenkte pedagogiske opplegg for å utvikle grunnleggende former for sosial adferd, språk eller for å utforske sine omgivelser med undring og nysgjerrighet. Hverdagsopplevelser er ofte nok,» skriver førsteamanuensis Dag Øystein Nome.

Les mer.

10. Noen applauderer meg fordi jeg som mann velger dette yrket, og at det er bra - fordi vi trenger noe annet enn «de tantene»

«Det virker som om det råder en generell oppfatning om at barnehagelæreryrket er en kosefest uten ende, hvor kaffekoppen sitter godt plassert i hånda og praten flyter konstant og at menn i barnehagen trengs fordi vi alle sammen er macho og leker voldsomt,» skriver Nicolai Paul Celdran-Johannessen.

Les mer.

Powered by Labrador CMS