«Små barn er helt avhengig av nære voksne for å lære å forstå seg selv og for å kunne regulere følelsene sine,» skriver mobbeforsker Ingrid Grimsmo Jørgensen.
«Små barn er helt avhengig av nære voksne for å lære å forstå seg selv og for å kunne regulere følelsene sine,» skriver mobbeforsker Ingrid Grimsmo Jørgensen.

Mest lest: «Barn som er lei seg eller sinte trenger time-in mer enn time-out»

«Barn skal ikke sendes bort som en straff, få en straff forkledd som «tenkepause» eller kjenne på skam når de strever med sterke følelser. Denne type krenkelser gjør barn sårbare,» skriver forfatteren av debattinnlegget som ble mest lest på barnehage.no i måneden som gikk.

Publisert

Her er de ti mest leste sakene på barnehage.no i oktober:

1. – Barn trenger time-in

«Små barn er helt avhengig av nære voksne for å lære å forstå seg selv og for å kunne regulere følelsene sine. Vi kan si at barn som er lei seg eller sinte trenger time-in mer enn time-out,» skriver mobbeforsker Ingrid Grimsmo Jørgensen i dette debattinnlegget.

Les artikkelen her.

2. Ansatte må ringe sjefen om de er syke: Fraværet gikk dramatisk ned

Gjesdal kommune ble inspirert av hvordan Rishagen FUS-barnehage arbeidet med sykefravær. Etter at kommunen la om praksisen i barnehagene, gikk det egenmeldte fraværet ned med 30 prosent.

Les artikkelen her.

3. – Barn må lære å håndtere livet

– Hvis ikke barna opplever at livet går opp og ned, har de ikke noe liv. Det er ikke vår jobb å beskytte dem mot alt, men å hjelpe dem igjennom livets opp- og nedturer, sier psykolog og familieterapeut Hedvig Montgomery.

Les artikkelen her.

4. Forskjellsbehandlingen starter allerede i barnehagen!

«Når Nye Moss blir en realitet vil de private barnehagene som er under Rygge per dags dato få betydelig mindre i tilskudd per år enn de private barnehagene i nåværende Moss,» skriver en bekymret barnehageforelder.

Les artikkelen her.

5. – Nei, timeout er ikke greit

«Under et foredrag jeg holdt en gang, spurte en mor fra salen om det var greit å stenge poden på rommet og låse døren til han hadde roet seg. Det var effektivt, sa hun,» skriver artikkelforfatteren.

Les artikkelen her.

6. Én dag barnehageansatt - neste dag et ventehjem

«Hva har skjedd? Hvorfor så ikke jeg at det var så galt? Kunne jeg gjort noe før? Og jeg kaller meg selv barnehageansatt? Tankene bare suste forbi der jeg satt på en stol og kjente en tåre trille.»

Les den sterke historien til den ansatte som ble bedt om å påta seg en stor oppgave da barnevernet flyttet ett av barna i barnehagen ut av hjemmet.

7. – Barnehagelærere må vite forskjellen på diagnose og oppdragelse

– Vi må lære oss å forstå barns signaler og vite når det er aktuelt å stille en diagnose og når det primært handler om oppdragelse og pedagogikk, sier dansk lektor i psykologi Ann-Elisabeth Knudsen.

Les artikkelen her.

8. Her er budsjettet for barnehage i 2020

Regjeringen trapper ned overgangsordningen for bemanningsnormen i barnehage, og maksprisen økes. Det går fram av forslaget til statsbudsjett som ble lagt fram 7. oktober.

Les artikkelen her.

9. Et hjertesukk fra en barnehagelærer

– Jeg kjenner at pulsen stiger bare ved å forsøke å gjengi noe av det vi skal gjennom i løpet av en dag, skriver barnehagelæreren i dette hjertesukket.

Les artikkelen her.

10. «Tenk om regnestykket hadde gitt mening, istedenfor å slite oss ut og gi søvnløse netter»

«Det holder meg våken om nettene å vite at mine kollegaer står på som superhelter for å gjøre hver dag best mulig for alle barna. Og uansett hvor hardt vi jobber, så strekker det ikke til. Ikke egentlig,» skriver pedagogisk leder Thea D. Nygård.

Les artikkelen her.

Powered by Labrador CMS