Per Schultz Jørgensen er dansk barnehagelærer, psykolog, forfatter og professor i sosialpsykologi. En sak om han ble mest lest i juli. På lista finner vi også May Britt Drugli (øverst), Erik Eliassen og Jeanette Sjetne. Trine Jonassen/Silje Wiken Sandgrind/Privat
Den danske professoren er fremdeles aktuell: Mest lest i juli
Hva er et godt liv for barn? – Det er å styrke barnets karakter ved å gi dem struktur og ansvar, sa Per Schultz Jørgensen i en sak publisert på våre nettsider i mai i fjor. I juli var det vår mest leste sak.
Per Schultz Jørgensen er dansk barnehagelærer, psykolog, forfatter og professor i sosialpsykologi. På konferansen «Med framtiden på fanget» i regi av Utviklingsforum og Barnehageforum i fjor, kom han med helt konkrete tiltak for å styrke barns karakter via struktur og ansvar.
– Læringen i barnehagen har gått for langt. Hva er viktigere enn å lære små barn bokstaver og tall? Jo, å bli robuste og motstandsdyktige. Og hvordan blir de det? Jo, ved å trives og å glede seg til barnehagen og ved å bli holdt av. Og ved å bli sosialt kompetent, sier Jørgensen.
Saken ble den 6. mest leste i hele 2017, og toppet også leselista nå i måneden som gikk.
Per Schultz Jørgensen er dansk barnehagelærer, psykolog, forfatter og professor. På konferansen «Med framtiden på fanget» i regi av Utviklingsforum og Barnehageforum, ga han en 650 barnehagefolk helt konkrete tiltak for å styrke barns karakter via struktur og ansvar.Trine Jonassen
Mamma var mye bra! Men ikke når hun var syk. Det samme gjaldt pappaen min, som hver dag tok på seg den fine dressen og dro i den fine bilen til den fine jobben. Men det ingen visste, eller ville se, var at han gjemte spritflaska i kofferten og kjørte bil beruset med barna sine i baksetet. Pappa var også mye bra, men han var også syk. Det ene utelukker nemlig ikke det andre, skriver den anonyme kvinnen som delte dette innlegget med oss.
Det er sommer. Facebook, Instagram og Snapchat flommer over av de nusselige små med ansiktet fullt av is, eller nesten nakne i sommervarmen. Bilder av barn i sosiale medier er noe mange er opptatt av.
Innlegget til Jeanette Sjetne, daglig leder i Hektneråsen FUS Barnehage, engasjerte mange - og ble den tredje mest leste saken i juli.
Har du noen gang tenkt over om det er nødvendig å dokumentere alt? Det spør Jeanette Sjetne om i dette innlegget.Gettyimages/Privat
En sak fra Danmark om foreldre som tar ferie, men likevel holder barna i barnehagen, ble den sjette mest leste saken i juli. Men innlegget forfatter, lektor og firebarnsmor Inger-Lise Køltzow skrev om samme tema, engasjerte enda flere.
Saken havnet som nummer fire på lista over de mest leste sakene i juli.
Firebarnsmor, forfatter og lektor Inger-Lise Køltzow delte kronikken "Barnefri - stjeler tid" i debatten om danske foreldre som selv tar ferie, men holder barna i barnehagen.Privat
Blir barna smartere, får bedre språk og utvikler bedre sosiale ferdigheter hvis de starter tidlig i barnehagen? Og har kvaliteten på barnehagen betydning? Det har Erik Eliassen forsket på. Han er stipendiat i GoBaN-prosjektet (Gode barnehager for barn i Norge). Nå disputerer han fra doktorgradsprogrammet i utdanningsvitenskap for lærerutdanning ved Fakultet for lærerutdanning og internasjonale studier ved OsloMet - storbyuniversitetet.
Hva han har funnet ut, havnet på femteplass på lista over de mest leste sakene forrige måned.
Stipendiat Erik Eliassen i Goban-prosjektet har forsket på tidlig start i barnehagen. 31. august skal han forsvare doktorgradsavhandlingen sin.Gettyimages/Privat
Nummer sju på lista over de mest leste sakene i juli, var en sak om alt som er nytt når barna begynner i barnehagen igjen i høst.
Til slutt: De aller yngste i barnehagen er et tema mange interesserer seg for.
Det er viktig å være bevisst på hvor betydningsfulle de ansatte er for de yngste barna, mener småbarnsekspert og professor ved RKBU Midt-Norge, NTNU, May Britt Drugli.Silje Wiken Sandgrind