Mannen i 50-årene jobbet i en barnehage i Aurskog-Høland.
Mannen i 50-årene jobbet i en barnehage i Aurskog-Høland.

Tiltalen klar - erkjenner overgrep i barnehage

En mann fra Aurskog-Høland er tiltalt for to overgrep mot et barn i en barnehage i perioden april 2016-mai 2017. Mannen har erkjent det ene overgrepet.

Publisert Sist oppdatert

Mannen i 50-årene er i tillegg tiltalt for besittelse av 3.811 bilder og tre videoer som viser seksuelle overgrep mot barn og/eller framstiller barn på en seksualisert måte, skriver Indre Akershus Blad (krever innlogging).

– Det er en alvorlig tiltale. Per definisjon er paragraf 299 voldtekt mot barn og har en strafferamme på ti års fengsel, sier Gard A. Lier, som er bistandsadvokat for det overgrepsutsatte barnet og dets foreldre, til avisa.

En lettelse

– Hva tenker du om at tiltalte erkjenner straffskyld?

– Det er alltid en lettelse. Det er enklere for familien å forholde seg til og bidrar til oppklaring av saken, sier advokaten til Indre Akershus Blad.

I starten av mai i fjor ble mannen fra Aurskog-Høland i Akershus pågrepet og siktet for overgrep mot et barn i barnehagen hvor han jobbet.

Det var kommunen som anmeldte forholdet.

Ønsker å bli ferdig med saken

Han ble i første omgang suspendert fra jobben, men ikke varetektsfengslet. Men 24. mai ble han igjen pågrepet, og deretter satt i varetekt.

– Min klient erkjenner straffskyld. Det eneste det er uenighet om, er om det har skjedd ett eller to overgrep, sier tiltaltes forsvarer, advokat Dag Svensson, til Indre Akershus Blad.

– Han ønsker bare å bli ferdig med saken. Det har vært en tung periode for ham, sier advokaten.

Det er foreløpig ikke berammet en oppstartdato for rettssaken.

 Følg barnehage.no på Facebook og Twitter.

Powered by Labrador CMS