Kommunene Bergen, Kvam og Ulvik skal alle drifte barnehagene på rødt tiltaksnivå en stund framover.
Kommunene Bergen, Kvam og Ulvik skal alle drifte barnehagene på rødt tiltaksnivå en stund framover.

Barnehager starter uka på rødt nivå

Barnehagene i Bergen, Kvam og Ulvik starter uka på rødt nivå. Det skal de ha fram til og med 14. februar.

Publisert

Bergen og kommunene rundt opplever utbrudd både av den engelske varianten av koronaviruset og av den sørafrikanske varianten.

Lørdag valgte regjeringen å iverksette forsterkede smitteverntiltak, etter oppfordring fra kommunene. Det betyr blant annet at kommunene Bergen, Kvam og Ulvik skal drifte på rødt tiltaksnivå.

De forsterkede tiltakene gjelder fra 7. februar 2021 klokken 18.00 til og med 14. februar. Tiltakene iverksettes for at kommunene skal få oversikt over situasjonen.

– Vi må ha strengere tiltak i kommuner som er berørt av utbrudd av de mer smittsomme variantene av viruset enn i resten av landet. Vi har fortsatt et mål om å slå ned og forsinke at disse mer smittsomme variantene sprer seg. Det har kommunene som var en del av utbruddet i Nordre Follo klart, og det tror jeg også Bergen og kommunene rundt vil klare, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie i en pressemelding.

Regjeringen kan beslutte hvilke tiltak som skal iverksettes i en kommune og omkringliggende kommuner når det er avgjørende å få satt i verk tiltak raskt og koordinert for å motvirke smittespredning.

Powered by Labrador CMS