Kunnskapsminister Guri Melby opplyser om at oppdatert smittevernveiledere vil være klare i løpet av neste uke.
Kunnskapsminister Guri Melby opplyser om at oppdatert smittevernveiledere vil være klare i løpet av neste uke.

Fortsatt gult nivå i barnehager på nasjonalt nivå

Regjeringen gjør ingen endringer i det nasjonale tiltaksnivået for skoler og barnehager.

Publisert

Det melder kunnskapsminister Guri Melby (V) i en pressemelding.

Imidlertid ber regjeringen kommuner med mye smitte om at de, i samråd med helsemyndighetene, vurderer overgang til rødt nivå.

– Flest mulig barn og elever må få komme i barnehagene og på skolen, samtidig som vi sikrer et godt smittevern tilpasset også de nye virusvariantene. Derfor vil vi vurdere justeringer i smittevernveilederne, og se på tiltak som gjør at barnehager og skoler kan holdes åpne selv med strengere smitteverntiltak. Det kan for eksempel bety mer uteskole, bruk av alternative lokaler og annet personale sier Melby i pressemeldingen.

Tirsdag formiddag holdt statsminister Erna Solberg sin redegjørelse for Stortinget. Der uttalte hun at regjeringen denne uken vil sende brev til kommuner, fylkeskommuner og andre barnehage- og skoleeiere der de ber dem finne gode løsninger slik at barn og unge kan være mest mulig tilstede – også på rødt nivå. Solberg viste også til at Folkehelseinstituttet, Helsedirektoratet og Utdanningsdirektoratet allerede er i gang med å revidere smitteveilederne for skoler og barnehager. Melby opplyser at de oppdaterte veilederne skal være klare i løpet av neste uke.

– Vi vil vurdere justeringer i trafikklysmodellen, slik at særlig gult og rødt nivå blir bedre tilpasset smittesituasjonen. Vi har fått mange innspill fra barnehagene og skolene om at de ønsker seg en oppdatering av veilederne etter at de nye virusvariantene har kommet, sier Melby.

Powered by Labrador CMS