Byråd for oppvekst og kunnskap i Oslo, Sunniva Holmås Eidsvoll, oppfordrer bydelene om å tilby influensavaksine til barnehageansatte.
Byråd for oppvekst og kunnskap i Oslo, Sunniva Holmås Eidsvoll, oppfordrer bydelene om å tilby influensavaksine til barnehageansatte.

Gir gratis vaksine til skoleansatte - og oppfordrer bydelene om å gjøre det samme til barnehageansatte

– I løpet av høsten har vi fått tilbakemeldinger om at symptomer og sykdom blant ansatte gir utfordringer knyttet til driften av både skole og barnehager, sier Sunniva Holmås Eidsvoll, byråd for oppvekst og kunnskap i Oslo.

Publisert Sist oppdatert

– Når vi vet at Osloelevene har vært hardest rammet av pandemien, er det viktig at vi gjør alt vi kan for at dette skoleåret skal bli normalt. Derfor tilbyr vi nå vaksine til alle som jobber på skolene, sier Marte Gerhardsen, direktør i Osloskolen i en pressemelding.

– Jeg er glad for at vi kan gi denne støtten til skoleansatte. Vi har også oppfordret bydelene til å tilby influensavaksine til ansatte i både kommunale og private barnehager, sier Sunniva Holmås Eidsvoll i den samme pressemeldingen.

Ifølge byrådens pressekontakt Karin Steenstrup er det grunn til å tro at bydelene har fulgt oppfordringen.

– Bydel Frogner har visstnok allerede vaksinert sine barnehageansatte, skriver hun i en mail til barnehage.no.

Hun understreker samtidig at selv om bydelene oppfordres til å inkludere de private barnehagene, er det arbeidsgiver som må betale.

I bydel Nordre Aker tar de oppfordringen.

– Vi har ikke kommet i gang ennå, men det er rett rundt hjørnet, sier seksjonssjef barnehage, Anne-Mette Bakke.

Hun viser til et skriv sendt ut til bydelene fra byråden. Der står det:

«Byrådsavdelingen har i løpet av høsten fått tilbakemeldinger på at symptomer og sykdom blant ansatte gir utfordringer knyttet til driften i en del barnehager. Samtidig peker FHI på at det er en risiko for at det kan bli flere influensasmittede kommende sesong på grunn av økt reiseaktivitet og lavere immunitet i befolkningen mot nye influensavirus. På bakgrunn av dette anbefaler vi bydelene å tilby ansatte i barnehagene vaksinasjon mot influensa. Dersom bydelene ikke har andre ordninger (via f.eks. bedriftshelsetjeneste), kan apotekene benyttes. Helseetaten har hatt dialog med Apotekforeningen som bekrefter at de har kapasitet og et tilstrekkelig antall vaksiner. Ansatte kan da selv velge når og hvor de tar vaksinen, og deretter få refundert utlegg fra arbeidsgiver mot kvittering. Denne løsningen kan også benyttes for andre ansattgrupper og av private barnehager.»

– Tilbyr dere dette også til ansatte i de private barnehagene?

– Dette gjelder de ansatte i kommunale barnehager, som vi har et eieransvar for, sier hun.

I pressemeldingen står det videre at Oslo-elever ble særlig rammet av pandemien. Ingen andre steder i landet ble tiltakene så langvarige og fikk så store konsekvenser for skolehverdagen - og at de ansatte i Osloskolen har lagt ned en ekstraordinær innsats det siste halvannet året for å gi elever en best mulig skolehverdag, til tross for smittevern og restriksjoner.

– De som har stått i klasserommet gjennom de 18 månedene med smitteverntiltak fortjener å bli godt beskyttet mot den tøffe influensasesongen vi går inn i, sier Marte Gerhardsen i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS