Pepperkakebyen står utstilt i et rom med store vinduer mot uteområdet, slik at familier som besøker barnehagen etter stengetid kan se den.
Pepperkakebyen står utstilt i et rom med store vinduer mot uteområdet, slik at familier som besøker barnehagen etter stengetid kan se den.

Vil spre førjulsglede i nabolaget

Myklaberget barnehage har laget sin egen pepperkakeby og inviterer naboer til å komme og se etter stengetid. – Vi ønsker å skape julestemning for alle familiene i nærområdet, sier styreren.

Publisert Sist oppdatert

– På grunn av koronasituasjonen reiser ikke barnehagen med kollektivtransport og vi får dermed ikke besøkt pepperkakebyen i Stavanger og diverse juleutstillinger slik vi pleier.

Det forteller styrer Winnie Mowinckel i Myklaberget barnehage i Sandnes.

Under et barnemøte på avdeling Grønn i høst kom ideen om å lage en egen pepperkakeby opp.

– Barna ble raskt engasjerte. De ville lage Hakkebakkeskogen. De hadde jobbet med Hakkebakkeskogen siden august og var veldig engasjerte i historiene, sier styreren.

Felles førjulsprosjekt

– Ideen om pepperkakebyen spredte seg til alle avdelingene og alle ville bidra, forteller Mowinckel.

I november ble det bakt mengder av pepperkaker som nå har blitt til en fargerik pepperkakeby.

Styreren forteller at barna har tatt del i alle deler av prosessen, fra idemyldringen rundt hvordan byen skulle se ut og hvem som skulle bo der, til å sette det hele sammen.

– I byen har vi en borg, en rakett og en bro med bukkene Bruse. Vi har flere små hus til Klatremus, bakeren og Mikkel Rev, samt flere dyr og fabelfigurer som bor i byen. Ikke minst har pepperkakebyen fått sitt eget tog.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic">Pepperkakebyen sett fra barnehagens uteområde.</span>
Pepperkakebyen sett fra barnehagens uteområde.

Ønsker å spre julestemning i nabolaget

Pepperkakebyen står nå utstilt på barnehagens fellesrom. Det er ingen tilfeldighet at den er plassert akkurat her, opplyser Mowinckel.

– Fellesrommet har store vinduer mot uteområdet. Tanken er at familier og naboer som besøker uteområdet vårt etter stengetid kan få se pepperkakebyen. På den måten ønsker vi å skape julestemning for alle familiene i nærområdet, sier hun.

Stolte

Mowinckel forteller at barnehagebarna er svært stolte over resultatet.

– De er daglig innom fellesrommet for å se på pepperkakebyen og sette i gang toget som kjører igjennom den. Når de er ute og leker kommer de også bort til vinduene for å beundre utstillingen.

– Foreldrene har blitt oppfordret til å komme og se på pepperkakebyen sammen med barna og tilbakemeldingene har vært utelukkende positive, legger styreren til.

Se flere bilder av pepperkakebyen i bildeserien under:

Powered by Labrador CMS