Slik så det ut da de ansatte i Østerås barnehage i Bærum kom på jobb en septembermorgen i fjor.

Raserte barnehage: Nå er tiltalte sporløst borte

Først ble rettssaken utsatt. Nå er tiltalte etterlyst.

Publisert

Det kommer fram i en sak i Budstikka (krever innlogging). 41-åringen ble tiltalt i februar, og i begynnelsen av mai var det klart for rettssak i Asker og Bærum tingrett. Men tiltalte møtte ikke opp, og dommeren bestemte seg for å utsette saken i og med at mannen ikke har vært inne til formelt politiavhør.

Nå får ikke politiet tak i mannen.

– Han er dessverre fortsatt etterlyst, for avhør hos politiet, forteller politiadvokat Kathrine Eilertsen i Oslo politidistrikt til avisen.

Det var i september i fjor det alvorlige hærverket i Østerås barnehage i Bærum skjedde.

«Knuste vinduer. Tømte kjøleskap. En salig smørje av melk, leverpostei, klær og leker. Ødelagte møbler og glasskår overalt. (...) To småbarnsavdelinger er tilnærmet fullstendig rasert, og en av dem har store vannskader. Personalgarderoben er fullstendig kaotisk, det samme er en grovgarderobe full av barnas klær.»

Slik omtalte styrer Cecilie Intelhus det som møtte henne da hun og de andre ansatte kom på jobb om morgenen. Tidligvakta møtte også den sannsynlige gjerningspersonen da hun kom på jobb.

Hærverket var så omfattende at barnehagen holdt stengt i to dager. 35 ansatte og 122 barn fikk midlertidig opphold i en nedlagt barnepark i nærområdet, mens det ble reparert og vasket i barnehagen. Politiadvokat Eilertsen har tidligere uttalt til Budstikka at mannen ble identifisert ut fra bilder fra åstedet, overvåkningsbilder fra buss, samt sporprøver som ble sikret fra barnehagen.

Østerås barnehage har fremsatt et erstatningskrav på rundt 200.000 kroner. Mannen er tiltalt for grovt skadeverk. Det kan gi bot eller fengsel i inntil ett år.

Powered by Labrador CMS