DEBATT

Daglig leder i Fager Skog FUS barnehage, Lena Moe.
Daglig leder i Fager Skog FUS barnehage, Lena Moe.

– Min barnehage er en FUS-barnehage og ansatte og jeg er svært fornøyd!

Daglig leder i Fager Skog FUS barnehage, Lena Moe, ønsker den politiske debatten rundt barnehager velkommen.

Publisert Sist oppdatert

Det nærmer seg valg og engasjementet rundt barnehager er økende. Heldigvis, for å forstå hvor viktig den er den jobben som gjøres i barnehagene rundt om. Foreldre i dag har mulighet til å velge barnehager til sine barn og det man leser i ulike medier påvirker foreldrene i deres valg. Derfor er det viktig at også flere typer barnehager bruker sin stemme for at bildet som tegnes «der ute» skal bli mer korrekt.

Følg barnehage.no på Facebook og Twitter.

Dette innlegget er ikke ment som et forsvar for at det ene er bedre enn det andre, men en liten faktaopplysning om hvordan det er å jobbe i en av de store barnehagekjedene; FUS.

Jeg er daglig leder i en av FUS-kjedens 174 barnehager; Fager Skog FUS barnehage på Fagerstrand, Nesodden. Jeg har kun vært daglig leder i år år, men har 20 års erfaring fra barnehage i alle stillinger. Jeg er utdannet barnehagelærer og har jobbet i FUS siden 2008, først som pedagogisk leder før jeg fikk stillingen som daglig leder i 2015.

Å gå fra stilling som pedagogisk leder til daglig leder, er ganske krevende. Paradoksalt nok er det den samme utdanningen som kreves i begge stillinger, men svært mange daglig lederoppgaver får man ikke opplæring i gjennom barnehagelærerutdanningen. Økonomi og budsjett, for eksempel. Likevel forventes det at man som daglig leder i en barnehage skal håndtere dette. Et stort ansvar å plutselig få, men det er da jeg er så glad for at jeg jobber i FUS.

Jeg sitter oftest alene på kontoret mitt, men jeg føler meg aldri alene! Jeg har et forutsigbart og profesjonelt team rundt meg i FUS. Min personlige fadder som er en erfaren daglig leder, et nettverk med flere daglige ledere i FUS, et eierstyre og administrasjonen sentralt i FUS som bistår når jeg trenger det. Der sitter ekspertisen innenfor blant annet HR, økonomi, markedsføring og HMS. FUS kartlegger hva alle ansatte trenger av opplæring og tilbyr oss tilpassede kurs.

Med å være mange sammen kan man også få til gode avtaler med kursholdere. Ja, her har vi en fordel av å være stor kjede, som andre, enkeltstående barnehager kanskje ikke har samme mulighet til. Urettferdig? Kanskje. Men andre barnehager har andre muligheter de tilbyr sine barn. Så da blir det kanskje ikke så urettferdig likevel? Med et mangfold av barnehager kan foreldrene velge det de mener er best for sine barn.

For grunnen til at disse kursene holdes er at de kommer mange tusen barn til gode! Det er ingen tvil om at FUS jobber for at hvert enkelt barn skal få det best mulig. I FUS tilbyr vi høy kvalitet, med et kompetent og profesjonelt personale som er glødende opptatt av hvert enkelt barn. ALLE BARN ER BEST! I Fager Skog FUS barnehage har 85 prosent av de faste ansatte utdanning som barnehagelærer eller barne- og ungdomsarbeider.

Vi har helt siden oppstart i 2008 hatt ansatte under (videre)utdanning. Vi er en lærende organisasjon i kontinuerlig utvikling og må aktivt søke ny kunnskap for å holde oss faglig oppdatert. I tillegg til gode muligheter til å videreutvikle oss i jobben, har vi i FUS lønn etter tariff og gode pensjonsavtaler. Det er trygt og profesjonelt å jobbe i FUS, noe den siste medarbeiderundersøkelsen vår viser med et snittresultat på 4,3 der fem er best, og på punktet; «jeg er stolt av å jobbe i min FUS barnehage» er tallet for Fager Skog hele 4,6!

Jeg vet at det gjøres svært god jobb i barnehagene der ute. Vi har alle de samme lover og regler å forholde oss til og vi vil alle sammen det beste for våre barn. Jeg håper det legges godt til rette for det store mangfoldet slik at alle kan fortsette å drive gode barnehager, uavhengig av eierform. Da har vi også et reellt valg, både som foreldre og som arbeidstakere.

Jeg har gjort mitt valg, og det er trygt og godt. Jeg har valgt FUS!

Har du noe på hjertet du vil dele med andre? Send oss en tekst eller et tips til red@barnehage.no.

Powered by Labrador CMS